UÜ Rektörü Ulcay: Önce bilim adamları sigarayı bırakmalı


Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, sağlıklı bir yaşamdan bahsedebilmek için önce bilim adamlarının öncülük ederek sigara bırakmasını istedi.

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odası işbirliğinde gerçekleştirilen 11. Ulusal Çevre Mühendisliği Kongresi başladı.

UÜ Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde başlayan kongrenin açılışında konuşan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, çevre mühendislerinin düzenlediği konferans üzerinden verilebilecek en iyi mesajın sigarayı bırakmak olduğunu söyledi.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, "Bugün çevre mühendisliği konferansındayız. Çevre mühendislerinin düzenlediği kongrenin açılışını yapıyoruz. Ben bugün burada bulunan herkesten çevre mühendisliği üzerinden ileteceğiniz mesajın çevreyi daha iyi korumak adına sigarayı bırakmak olmasını ümit ediyorum. Sizleri de sigara bırakmaya devam ediyorum. Sigaradan dolayı aldığımız verginin en az yirmi katını bunun sağlığı için harcıyoruz. Sağlıklı bir yaşamdan bahsediyorsak önce buna inanan bilim adamlarının buna öncülük etmesi gerektiğine inanıyorum." dedi.

DOĞAYI KİRLETEREK KALKINMAK MÜMKÜN DEĞİL

Kentin tüm dinamikleri ile kapsayıcı bir büyüme planladıklarını kaydeden Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran da "Çocuklarımıza nefes alabilecekleri hava, içebilecekleri su, kullanabilecekleri toprak bırakma sorumluluğumuz var. O yüzden doğayı kirleterek kalkınmamız mümkün değil." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber UÜ Rektörü Ulcay: Önce bilim adamları sigarayı bırakmalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER