Uyuşturucu kuryesi İranlı yaşlı kadına 8 yıl 4 yıl hapis cezası


Kayseri'de İran'dan Türkiye'ye uyuşturucu madde sokan İran uyruklu 71 yaşındaki Firouzeh J. ile 32 yaşındaki Hadi Jadidoleslam D., 8'er yıl 4'er ay hapis ve 2000'er lira adli para cezasına çarptırıldı.

24 Ocak 2016 tarihinde narkotik suçlarla mücadele ekipleri Kayseri-Malatya karayolunun 20. kilometresinde Malatya plakalı otobüste arama yaptı. 71 yaşındaki İran uyruklu Firouzeh J.'nin üzerinde yapılan aramada, piyasa değeri yaklaşık 300 bin lira olan, 1 kilo 100 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Firouzeh J. ile yanında bulunan Hadi Jadidoleslam D. de gözaltına alındı. Şüpheliler nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Olayla ilgili Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün karar duruşması görüldü. Duruşma salonuna tekerlekli sandalyede getirilen tutuklu sanıklardan Firouzeh J. ile Hadi Jadidoleslam D., duruşmada hazır bulundu. Tercüman eşliğinde Farsça olarak son savunmasını yapan yaşlı kadın, bir önceki duruşmadaki savunmasını tekrarladı. Üzerinde bulunan maddenin uyuşturucu olduğunu bilmediğini söyleyen Firouzeh J., koli içindeki maddeyi İran'ın Sardasht eyaletinde bir kadından Türkiye'ye götürülmek üzere aldığını ifade etti. Hasta olduğunu ve o paketi Ankara'ya götürmesi halinde çok para vereceklerini söylediklerini belirten Firouzeh J., "Bu paketi Ankara'ya götürmem karşılığında bana çok para vereceklerdi. Çok hastayım. Tahliyemi istiyorum." dedi.

Firouzeh J.'nin beraberinde olan diğer sanık Hadi Jadidoleslam D. de yaşlı kadın üzerinde yakalanan uyuşturucuyla ilgisinin olmadığını söyledi. Diğer sanığı tanımadığını belirten D., "Ben bu kadının oğlunun arkadaşıyım. Türkiye'ye giderken kendisine yardımcı olmak için yanında bulunuyordum." şeklinde konuştu.

Yapılan yargılama sonunda mahkeme heyeti, 71 yaşındaki İranlı kadın Firouzeh J. ile Hadi Jadidoleslam D., 'Türkiye'ye uyuşturucu madde sokmak, nakletmek, depolamak, satışa arz etmek' suçlarından ayrı ayrı 8 yıl 4 ay hapis, 2000'er lira adli para cezası verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Uyuşturucu kuryesi İranlı yaşlı kadına 8 yıl 4 yıl... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER