Uyuşturucu madde ile yakalanan Beck milletvekilliğinden istifa edebilir


Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, Berlin'de polis kontrolünde üzerinde uyuşturucu madde ile yakalanan Yeşiller milletvekili Volker Beck'in milletvekilliğinden istifa edebileceğini söyledi. Bild'in haberine göre Özdemir, Yeşiller Partisi Meclis Grubu İç ve Din Politikaları Sözcülüğünden istifa eden Volker Beck'in vekillikten de istifa edebileceğini düşünüyor.

İddia edildiği gibi Beck'in uyuşturucu madde ile yakalandığının ispatlanması halinde istifasının da gündeme gelebileceğini belirten Özdemir, "Fakat burada hangisinin doğru karar olduğuna kendisi karar verecektir. Öncelikle Berlin Savcılığı soruşturmasını tamamlamalıdır." dedi. Cem Özdemir, Beck'in Yeşiller Meclis Grubu'ndaki görevlerinden istifa etmesinin doğru bir adım olduğunu söyledi.

Volker Beck'in gelecek hafta sonu yapılacak eyalet seçimlerinde Yeşil Partisi'nin oy oranına olumsuz etki edeceği endişesini yaşayan Baden-Württemberg Eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann, "Umarım olmaz. Bir kişinin hatası genelleştirilmez." ifadelerini kullanmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Uyuşturucu madde ile yakalanan Beck milletvekilliğinden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER