Uyuşturucu sanıklarına toplam 52 yıl hapis


Kayseri'de uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla tutuklu yargılanan 5 sanıktan 4'üne toplam 52 yıl 1 ay hapis, 12 bin 500 lira adli para cezası verildi.

Sanıklar, 21 Şubat 2015 tarihinde, Kayseri–Malatya karayolu Mimar Sinan Organize Sanayi Kavşağı yakınlarında yakalandı. Deniz E.'nin kullandığı araçtan araziye bir paket bırakıldığını fark eden polisler, paketi takibe aldı. Kısa süre sonra içinde 5 kilo 100 gram uyuşturucu bulunan paketi almak için gelen Deniz E. ve Mustafa B. gözaltına alındı. Aynı olayla ilişkili olduğu belirlenen ve Gaziantep'ten Kayseri'ye gelen yolcu otobüsünün bagajında yapılan aramada 5 kilo esrar ele geçirildi. Bagaj sahipleri koltuk numaralarından belirlenerek Ömer B., Ahmet Y. ile Ali C. gözaltına alındı. Her iki olayla ilgili 5 sanık hakkında 'uyuşturucu ticareti yapmak, nakletmek, sağlamak' suçlarından dava açıldı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün karar duruşması görüldü. Tutuklu sanıklar Ömer B., Ahmet Y., Ali C., ve Mustafa B., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'nden (SEGBİS) savunma yaptı, Deniz E. ise salonda hazır bulundu. Son kez savunma yapan Deniz E., suçlamaları kabul etmeyerek, "Sözün bittiği yerdeyiz. Ben suçsuzum. Suçsuz yere ceza alırsam hakkımı helal etmiyorum. Sizin ve Allah'ın adaletine sığınıyorum." dedi. Arkadaş kurbanı olduğunu söyleyen Ahmet Y. de "Bunlarla dostluk ve arkadaşlık yaptığım için pişmanım. Birlik olup suçu benim üzerime atmaya çalışıyorlar. Tahliyemi talep ediyorum." şeklinde savunma yaptı. Suçlamaları kabul etmeyen diğer sanıklar Ömer B., Ali C. ve Mustafa B. de pişman olduklarını ve beratlarını talep etti.

Yapılan yargılama sonunda mahkeme heyeti, Ahmet Y.'yi 'uyuşturucu ticareti yapma ve nakletme' suçundan 18 yıl 9 ay hapis, 4 bin 500 lira adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanıklar Deniz E. ile Mustafa B. hakkında da aynı suçtan 12 yıl 6'şar ay hapis ve 3'er bin lira adli para cezasına hükmetti. Tutuklu sanık Ömer B.'ye ise cezasında etkin pişmanlık ve iyi halden indirim uygulanarak 8 yıl 4 ay hapis, 2 bin lira adli para cezası verdi. Mahkeme, 4 sanığa toplam 52 yıl 1 ay hapis, 12 bin 500 lira adli para cezası vermiş oldu. Diğer sanık Ali C. de hakkındaki suçlamalardan beraat etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Uyuşturucu sanıklarına toplam 52 yıl hapis Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER