Vali Şentürk: İnsan hakları ilk beyannamesi 'Peygamberimizin Veda Hutbesidir


Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerini veren Kırşehir Valisi Necati Şentürk, yaptığı konuşmanın bir bölümünde, "İnsan hakları beyannamesine verilecek ilk örneklerden biri de Peygamberimizin Veda Hutbesidir" dedi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen programa, Vali Necati Şentürk'ün yanı sıra Vali Yardımcısı Zekai Erdem, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Muhsin Kaya, İnsan Hakları Kurulu üyeleri ve öğrenciler katıldı. Programda konuşan Vali Şentürk, Dünya İnsan Hakları Günü'nün toplumda insan hakları bilincini geliştirmek amacıyla kutlandığını ifade etti. İnsan haklarının, insanın doğuştan sahip olduğu, devredilmez ve vazgeçilmez haklar olduğunu belirten Vali Necati Şentürk, "Son zamanlarda insan hakları konusunda büyük değişiklikler ve gelişmeler oldu. Mesela sağlıklı bir çevrede yaşamak insan haklarının bir parçası sayılıyor. İş sahibi olmak, çalışmak, mülk edinmek, eğitim almak, fikir ve düşüncenin açıklanması gibi olgular birer insan hakkıdır. Hepinizin bildiği gibi İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi 1948 yılında ilan edilmiştir. Ama bundan önce de insanların haklarını koruyan önemli beyanlar mevcuttur. İşte insan hakları beyannamesine verilecek ilk örneklerden biri de Peygamberimizin Veda Hutbesidir. Biz, insanlarımızın farklılıklarını zenginliğimiz olarak kabul ediyoruz." dedi.

Program, Vali Necati Şentürk'ün İnsan Hakları konusunda düzenlenen kompozisyon, resim ve afiş yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerini vermesi ile sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber Vali Şentürk: İnsan hakları ilk beyannamesi 'Peygamberimizin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER