Vali Zorluoğlu, yerel gazete yöneticileri ile bir araya geldi


Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Basın İlan Kurumu Elazığ Şubesi'ni ziyaret ederek, yerel gazetelerin yöneticileri ile bir araya geldi.

Ziyarette bir değerlendirme yapan Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Murat Yürekli, Elazığ'da günlük olarak yayınlanan gazetelerin kendi aralarında güç birliğine giderek daha kaliteli ve güçlü bir şekilde çıkmaya başladıklarını, birleşme sonrasında hızlı bir dönüşüm gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Elazığ'da yerel yayın yapan gazetelerin birleşmeleri ve daha kaliteli hale gelmelerini takdirle karşıladığını kaydeden Vali Zorluoğlu ise "Elazığ'da insanlar bir araya gelememekten ve ortak iş yapamamaktan şikâyet etmekle beraber, bu birliktelik basın alanında sağlanmış gözüküyor. Gazeteler, bu birleşmeyle hem resmi ilan gelirlerini artırdılar hem de daha kaliteli hale gelmiş oldular. Bu değişimi gazetelerde hemen gördük. Yerel basını günlük olarak takip etmekteyim. Birleşme sonrasında değişimden dolayı hepinizi tebrik ediyorum. İnşallah yerel basınımız daha da güçlenir." dedi.

Basından beklentinin doğru haber ve hakkaniyetli bir eleştiri olduğunu ifade eden Zorluoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Valilik olarak şehrin birçok sorununu yerel basından takip etmekteyiz. Zaman zaman basında uyarılar olmaktadır, eleştiriler yer almaktadır. Bu haber ve yorumları dikkatlice takip ederek ilgili kurumlarımızı talimat verip sorunları gidermeye çalışıyoruz.

Bizim basından beklentimiz doğru haber ve hakkaniyetli bir eleştiridir. Yoksa basından övgü beklemiyoruz. Ancak bazen eleştiri sınırları aşılsa da bu durumu herkesin anlayışla karşılaması gerekir. Basının doğasında meselelere eleştirel bir bakış açısı vardır. Benim yerel basınla ilgili kanaatim olumludur. Ciddi bir sorun görmemekle beraber içeriğin zenginleştirilmesini, birbirlerine benzememelerini ve köşe yazarlarının artırılması gerektiğini düşünmekteyim. Her şeyin daha iyisi vardır, inşallah yerel basınımız çok daha iyi bir noktaya gelir."
CİHAN
<< Önceki Haber Vali Zorluoğlu, yerel gazete yöneticileri ile bir araya geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER