Van'da uyuşturucu operasyonu: 30 gözaltı


Van İl Emniyet Müdürlüğü, mahalle, cadde ve sokak üzerlerinde 'torbacı' ve 'içici' diye tabir edilen uyuşturucu madde satıcısı ve kullanıcısı olan şahıslara operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 30 kişiden 2'si tutuklandı.

Van Valiliği, Van Emniyet Müdürlüğü'nün geçen hafta yaptığı operasyonlarla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "26 Eylül ve 04 Ekim 2015 tarihleri arasında mahalle, cadde ve sokak üzerlerinde 'torbacı' ve 'içici' tabir edilen uyuşturucu madde satıcısı ve kullanıcısı olan şahıs/şahıslar üzerinde yapılan aramalarda; 13 gram 22 miligram eroin maddesi, 89 gram 34 miligram esrar maddesi, 88 gram 32 miligram metamfetamin maddesi, 1 kilo 807 gram afyon sakızı, 4 adet ecstasy hap, 3 adet menşei tespit edilemeyen hap ele geçirilmiştir. Elde edilen uyuşturucu maddeler ile ilgili olarak gözaltına alınan 30 şahıstan 2'si çıkarıldığı adli makamca tutuklanmıştır."

KAÇAK SİGARA OPERASYONU

21 Eylül ve 02 Ekim 2015 tarihleri arasında emniyetin yürüttüğü çalışmalarla yapılan açıklamada ise şu bilgilere yer verildi: "Van merkez ve ilçelerinde gümrük kaçağı sigara ticaretinin önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, toplam 329 bin 386 paket üzerinde TAPDK bandrolü bulunmayan kaçak sigara ele geçirilmiştir. Olaylarla ilgili olarak yakalanan 8 şahıs hakkında adli işlem yapılmış ve Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla ifadeleri alınarak salıverilmiştir."


CİHAN
<< Önceki Haber Van'da uyuşturucu operasyonu: 30 gözaltı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER