Veysel Şahin, MHP'den Tunceli milletvekili aday adayı oldu


Türkmen Bağımsız Hareketi Türkiye Temsilcisi Veysel Şahin, Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Tunceli milletvekili aday adayı oldu.

Veysel Şahin, yaptığı açıklamada, Tunceli'den milletvekili aday adayı olduğunu bildirdi. Öncelikle terör olaylarını kınadığını belirten Şahin, "Terör olaylarını şiddetli kınıyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralalılarımıza acil şifalar, yakınlarının acılarını paylaşıyoruz. 1 Kasım'da AKP istediği çoğunluğu sağlarsa terör duracak mı? Eğer AKP iktidara gelirse, terör olayları da durursa, yeniden çözüm ve yıkım safsatası dillendirilirse biz 7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki şehitleri pazarlık sonucuna mı bağlayalım" dedi.

Seçim çalışmalarına ilişkin bilgiler de veren Şahin, şu ifadeleri kullandı: "Tunceli'de Pertek ve Çemişgezek ilçelerinde seçim ziyaretlerimiz olacak. Uzun zamandır açılamayan Tunceli merkez il başkanlığını ziyaret edeceğiz. Tunceli Valiliği ile güvenlik güçlerinin demokratik siyasi haklarımızı kullanabilmemiz için gerekli önlemleri almamızı, almadığı takdirde meşru müdafaa hakkımızı kullanarak siyaset yapacağımızı belirtmek istiyorum. Tunceli halkının Alevi-Türkmen camiasının sağduyusuna güveniyoruz.

Kimseyi tahrik etmeye, kimsenin değerlerine hakaret yada küfür etmeye gitmiyoruz. MHP'nin seçim programını, vaatlerini anlatmaya, el sıkışmaya Alevi-Türkmen kardeşlerimizi ziyaret etmeye gidiyoruz. Kerkük asıllı bir Türkmen olarak hem Suriye hem de Irak Türkmenlerinin selamını, Tuncelili Türkmen kardeşlerimize götüreceğiz. Eğer demokrasi hayat bulacaksa, demokrasinin gerçek balansı Tunceli'dir. Tunceli demokrasimizde bir kilometre taşı olacaktır. AKP'nin faşist diktatör yönetimine karşı en güzel cevabı galeyana gelmeden el ele tutuşabilme becerisini göstererek cevap vereceğiz. MHP'ye 7 Haziran'da destek veren tüm seçmenimizi, Tunceli halkını, orada canları pahasına görev yapan tüm güvenlik güçlerimizi saygıyla selamlıyoruz. Seçim çalışmaları için aralarında olacağımızı şimdiden beyan ederiz."
CİHAN
<< Önceki Haber Veysel Şahin, MHP'den Tunceli milletvekili aday adayı oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER