Volkswagen'e bir darbe de Avrupa Yatırım Bankası'ndan geldi


Egzoz emisyon testlerini manipüle ettiği belirlenen Volkswagen'e Avrupa Yatırım Bankası'ndan (EIB) da darbe geldi. Bankanın Başkanı Werner Hoyer, düşük emisyonlu motorların geliştirilmesi için verdikleri kredileri geri isteyebileceklerini belirtti.

Sueddeutsche Gazetesi'ne demeç veren Hoyer, 1990 yılından bu yana Volkswagen'e 4,6 milyar Euro kredi sunduklarını dile getirdi. Otomotiv devinin emisyon testi skandalıyla kendilerini çok büyük bir hayal kırıklığına uğrattığını ifade etti.

"EIB, emisyon skandalından zarar görmüş olabilir. Çünkü biz verdiğimiz kredilerle belli bir iklim hedeflerine ulaşmamız gerekiyordu." diyen Hoyer, kredilerin hangi amaçla kullanıldığına dair kapsamlı bir soruşturma yürüteceklerini duyurdu. Kredilerin istenenden daha farklı bir amaca kullanıldığını ortaya çıkardıkları durumda verilen kredilerin geri talebin söz konusu olabileceğine işaret etti. Ayrıca, kredinin 1,8 milyar Euro'su henüz ödenmediğini bildirdi.

STANDARD & POORS KREDİ NOTUNU DÜŞÜRDÜ

Bu arada kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poors (S&P), Volkswagen'in kredi notunu düşürdüğünü açıkladı. Alman otomotiv devinin notunu A'dan A eksiye indiren kuruluş, şirketin notunu iki kademe daha düşürebileceğini aktardı. Not indirimine gerekçe olarak ise şirketin denetimi ve genel risk yönetimindeki eksikliklerinin ispat edilmesi gösterildi.

S&P bazı araçların emisyon testlerinde hile yaptığının ortaya çıkmasını ardından Volkswagen'i 22 Eylül'den itibaren izlemeye almıştı. Kredi notunun düşürülmesiyle şirketin yatırımlarını finanse etmek için alacak kredilerin faiz oranları daha da artmış olacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Volkswagen'e bir darbe de Avrupa Yatırım Bankası'ndan geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER