Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde Meclis Başkanı Yusuf Muhammed krizi


Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Goran Hareketi'ne (Değişim) mensup Meclis Başkanı Yusuf Muhammed'i tanımayacaklarını duyurdu.

Bölgede yayın yapan Rudaw TV'ye konuşan Barzani, "Yusuf Muhammed'i hiç bir şekilde meclis başkanı olarak kabul etmiyoruz. Yeni bir meclis başkanı seçilene kadar onunla hiçbir resmi temasımız olmayacak. Şu anda diğer siyasi partilerle bu konuyu görüşüyoruz." ifadesini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde Süleymaniye şehrinde, memur maaşlarının ödenmemesi üzerine başlayan ve daha sonra Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakan Mesud Barzani'ye karşı protestosuna dönüşen gösteriler sebebiyle şehirde gerginlik tırmandı. Gösterilerde 5 kişi hayatını kaybederken, Barzani'nin Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), teşkilat binaları kundaklandı. KDP, kundaklamalarda Goran'ı sorumlu tutuyor.

Gelişen olaylar üzerine Kürt Parlamentosu Başkanı Yusuf Muhammed'in 2 Ekim'de Süleymaniye'den Erbil'e giriş yapmasına izin verilmemişti. Aynı gün Başbakan Neçirvan Barzani, gerçekleştirdiği toplantıda Goran Hareketi mensubu 4 bakanı görevlerinden azletti. Bunun üzerine Yusuf Muhammed ise Süleymaniye'de düzenlediği basın toplantısında, KDP'nin bu girişimini 'darbe' olarak nitelendirdi.

Öte yandan Barzani, KDP ile Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) partisinin yeni bir sayfa açması gerektiğini söyledi.

CİHAN
<< Önceki Haber Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde Meclis Başkanı Yusuf... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER