Yabancı öğrenciler yemekte buluştu


Kırıkkale Kırım Türkleri Derneği, Kırıkkale Üniversitesinde okuyan yabancı uyruklu öğrencilere öğretmenevinde yemek verdi. Yemeğe yaklaşık olarak 100 öğrenci katıldı. Kırıkkale Kırım Türkleri Dernek Başkanı Yılmaz İdik, her zaman yabancı uyruklu öğrencilere destek verdiklerini ifade etti.

Kırıkkale Kırım Türkleri Derneği Şube Başkanı Yılmaz İdik, "Dernek olarak böyle bir organizasyon düzenlediğimiz için çok gururluyum. Buraya katılım yönetim kurulumuza, öğrencilere teşekkür ederim. Buradaki yabancı uyruklu öğrencilere dernek olarak sahip çıkacağımıza sorunları olduklarında rahat bir şekilde dernek binamıza gelerek ellerimizden geleni yapacağımız ve katkı sağlayacağız." dedi.

İdik, "Kırıkkale üniversitesinde okuyan yabancı uyruklu Filistinli, Azerbaycan, Kıbrıs, Malezya, Suriye, Afganistan, Kırım buna benzer ülkeler var. Bunlar burada eğitim alıyorlar. Hepsi çok güzel Türkçe konuşuyorlar. En ufak bir iletişim problemi yaşamıyoruz. Derneğimiz hizmet olarak onların emrinde. Bizler Kırım'dan göç edenlerin torunlarıyız." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Yabancı öğrenciler yemekte buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER