Yargısız infaz davasında Halil İyigün ve 17 asker beraat etti


Van'ın Çaldıran ilçesinde 2009 yılında teslim olan iki PKK'lı ile beraberlerindeki bir köylüyü kurşuna dizdirdiği iddiasıyla aralarında dönemin İl Jandarma Komutanı emekli Albay Vecihi Halil İyigün'ün de bulunduğu 18 askerin yargılandığı davanın karar duruşması yapıldı. Mahkeme tüm sanıkların beraatına karar verdi.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın karar duruşmasına 18 sanık, sanık ve müşteki avukatları katıldı. Esas hakkında mütalaasını veren savcı Alper Türközmen, tüm sanıkların beraatını istedi. Ardından müşteki avukatları, mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre talep etti ancak talep mahkeme tarafından reddedildi.

Müşteki ve sanık avukatlarının esas hakkındaki beyanlarının ardından mahkeme kararını açıkladı. Sanıkların üzerine atılı suçu işlediğine dair yeterli delil olmadığını kaydeden mahkeme, sanıkların ayrı ayrı beraatına karar verdi.

Van'dan güvenlik gerekçesi ile Ankara'ya alınan davada Halil İyigün, iki kişiyi öldürme emrini verdiği, diğer 17 asker de kanunsuz emri yerine getirdiği gerekçesi ile yargılanıyordu. infaz-davasinda-Halil-Iyigun-ve-17-asker-beraat-etti-1947540.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Yargısız infaz davasında Halil İyigün ve 17 asker beraat... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER