'Yarın Türkiye daha renksiz uyanacak'

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, kayyım atanan Zaman gazetesine gelerek çalışanlara ve okurlara destek verdi. Polis baskını sırasında yaşananları anlatan Yarkadaş, “Otoriterlik duvarı daha da güçlendi. Yarın Türkiye biraz daha renksiz uyanacak.” dedi.

'Yarın Türkiye daha renksiz uyanacak'

CHP milletvekilleri Barış Yarkadaş, Enis Berberoğlu ve Gürsel Tekin, kayyım atanan ve polis baskını ile içeri girilen Zaman gazetesine destek için geldi. Polisin müdahalesini ve yaşananları anlatan Barış Yarkadaş, şöyle konuştu: “Kadınların ve çocukların çığlıkları yükseliyordu. Bu tablo Türkiye’ye yakışmıyor. Onların da çok memnun olduğunu söyleyemem. Kaleye girer gibi girdiler. Organize şubenin polisleri Zaman gazetesinin avukatları ile tartıştılar. Binadan ayrılmak zorunda kaldık ama zaman gazetesinin avukatları ile tebligatı getirenler arasında hukuki tartışma yaşanıyordu. Tebligatın usulsüz düzeldiğini söylediler. Müdürler de tebligatı teslim etmek zorunda oldukları söylediler. 

Polis ordusu içeriye girdi. Bir gazeteye bu şekilde girilmesi, polis tarağından el konulması, okurların biber gazı ile suyla dağıtılması, kapıların zorla açılması, kadınların çığlıkları; Türkiye’ye yakışmayan bir tablo. 

Alman gazeteciye ters kelepçe takıldı. Bizim ricamız üzerine bıraktılar. Önce röportaj yaptı aşağı indiğimizde gözaltına alınmıştı. Zaman gazetesi yarından itibaren havuza girer. Bugünün başına geldiği gibi bir süre sonra da yayınını ortadan kaldırdılar. Otoriterlik duvarı daha güçlendi. Yarın Türkiye dana renksiz uyanacak.” 

CİHAN
<< Önceki Haber 'Yarın Türkiye daha renksiz uyanacak' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER