YARSAV: Yargısal görevden dolayı tutuklanma çılgınlıktır

67 Polis ve Hidayet Karaca’yı tahliye kararı verdiği için tutuklanan 32.Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Mustafa Başer ve 29. Asliye Ceza Mahkemesi eski hakimi Metin Özçelik'in tutuklanması kararın Yargıçlar ve Savcılar Birliği'nden (YARSAV) açıklama geldi.

YARSAV: Yargısal görevden dolayı tutuklanma çılgınlıktır

 YARSAV tarafından Twitter'dan yapılan açıklamada, "Tek bir gerçek var: Yargıçların verdiği karardan dolayı tutuklanması, yargı bağımsızlığına olabilecek en ağır saldırıdır." denildi.

İşte o açıklama:
-Sürgün, disiplincezaları, hatta sokakta,lojmanda,adliyede ölümlü saldırılarla anılan yargıçların yaşam normaline, tutuklanmalar da eklendi
-Yargıçların tutuklanması asla olaya özgü olmayıp, korkutma, yıldırma ve gözdağı uygulaması olarak meslektaşlarımıza mesaj niteliğindedir.
-Dün olduğu gibi bugün de, yargıçların yargısal görev ifasından dolayı tutuklanmalarının hukuksuzluktan öte çılgınlık olduğunu söylüyoruz.
-Tek bir gerçek var: Yargıçların verdiği karardan dolayı tutuklanması, yargı bağımsızlığına olabilecek en ağır saldırıdır.
-Cumhuriyet tarihinde bir ilk ve dönüm noktası olan bu karar, sahiplerini mahcup edecek ve altında ezecek bir zihniyet ve öz taşımaktadır.
-Araç olmayı, bağlı veya yandaş olmayı reddeden yargının yargılandığı bir ülkede yurttaşlar hertürlü güvence açısından zifiri karanlıktadır
-Yargı bağımsızlığı ve yargıç güvencesi ile yurttaşların hukuk güvenliğini belirsizliğe mahkûm eden bu tablo azami hukuka uygunluk standardı işletilerek derhal açıklığa kavuşturulmalı, aksi takdirde derhal sonlandırılmalıdır.
<< Önceki Haber YARSAV: Yargısal görevden dolayı tutuklanma çılgınlıktır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER