Yaşlı kadına yeni ev Kızılay'dan, eşyaları milletvekili Dişli'den


Serdivan Kızılay Şubesi tarafından yaptırılan Nagihan Kırkmaz (70) isimli yaşlı kadının evini, AK Parti Milletvekili Şaban Dişli döşedi.

Yıkılmak üzere olan yaşlı kadının evini, Serdivan Kızılay Şubesi yeniden yaptı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda, AK Parti Sakarya milletvekili adayı olan Şaban Dişli'nin de katılımı ile evin anahtarını teslim edildi. O gün milletvekili adayı olan Şaban Dişli, evin tüm eşyalarını alma sözü verdi.

Bu sözün üzerinden 2 gün sonra milletvekili seçilen Dişli tarafından gönderilen ekip, evin tüm ihtiyaçlarını tespit edip, perdelerine kadar ölçüsünü aldı. 5 gün sonra evin tüm eşyaları getirilerek yerleştirildi. Ev sahibi Nagihan Kırkmaz, hayal bile edemeyeceği bir eve sahip olduğunu belirterek, "Evimi yaptıran Kızılay Şubesi'nin yanında, evimi bir yuvaya dönüştüren Milletvekili Şaban Dişli'den Allah razı olsun." dedi.

Evine yerleşen Nagihan Kırkmaz, evinin tüm eşyalarını alan Milletvekili Şaban Dişli'yi kahve içmeye davet etti. Kızılay Serdivan Şube Başkanı Mustafa Çakır'ın da hazır bulunduğu ziyarette yaşlı kadın, şöyle konuştu: "Oğlum Toyota Fabrikası'nda temizlik işçisi olarak çalışıyor. Bu evde oğlum ve kızım ile birlikte yaşıyorum. Başka hiçbir gelir kaynağımız yok. Evimiz adeta başımıza yıkılacak durumda iken, Kızılay bize el uzattı ve evimizi yeniden yaptı. Sizde içini dayayıp döşediniz. Bugün benim en mutlu günüm. Bana bu mutluluğu yaşatan sizlerden Allah binlerce kez razı olsun."

Kızılay'ın vesilesi ile Nagihan Kırkmaz'ı tanıdıklarını söyleyen Milletvekili Şaban Dişli, "Bu mutluluğu görmek kadar güzel bir şey olabilir mi? Kızılay vesile oldu, bize de elimizden geldiğince yardım etmeye çalıştık. Önümüz kış, Nagihan teyzenin kömür ihtiyacını da karşılayacağım. Kışı yeni evinde sıcacık, sıkıntı yaşamadan geçirecek." dedi.

Kızılay Serdivan Şube Başkanı Mustafa Çakır da, Dişli'ye teşekkür ederek, şunları kaydetti: "Vekilimizin bu örnek davranışı, Nagihan teyze kadar bizleri de mutlu etti. İhtiyaç sahibi o kadar çok vatandaşımız var ki. Hayırseverlerimizi bu vatandaşlarımıza yardım eli uzatmaya davet ediyoruz. Bugün Nagihan teyzeyi mutlu ettik, gelin yarın başka bir vatandaşımızı, öbür gün başka bir vatandaşımızı mutlu edelim."
CİHAN
<< Önceki Haber Yaşlı kadına yeni ev Kızılay'dan, eşyaları milletvekili... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER