Yatağında silahla yakalanan çete üyesi: Keleş olmadan yatamıyorum


Adana'da bazı eğlence ile iş yerlerini haraca bağladıkları ileri sürülen çete çökertildi. Polisin şafak baskını ile gözaltına alınan çete elebaşı Ahmet Yıldız'ın da aralarında olduğu 12 kişi adli mercilere sevk edildi. Polis, çetenin koltuk değneğiyle yürüyen üyesi Haşim Acar'ı yatağında uzun namlulu Kalaşnikof silahla yakaladı. Acar, sağlık kontrolü için getirildiği Adli Tıp Birimi'nden çıkarken, "Çocukluğumdan beri uzun namlulu emanet olmazsa yatamıyorum, çünkü hasmım çok. Anamdan daha çok seviyorum abi." dedi.

Özellikle eğlence yerlerini, sahiplerini korkutmak için müşterilerin olduğu saatlerde silahla tarayan suç örgütünün, bu şekilde çok sayıda iş yerini haraca bağladığını belirleyen Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, önceden belirlenen 18 ayrı adrese Özel Harekat timleriyle birlikte 3 gün önce baskın düzenledi. Operasyonda, 16 kişi gözaltına alındı. Aramalarda, Kalaşnikof marka uzun namlulu otomatik tüfek, çok sayıda tabanca, bir balta, çelik yelek ile silahlara ait çok sayıda mermi ele geçirildi.

Polis, bir eve yaptığı baskında ise silahla yaralandıktan sonra felç kalan Haşim Acar'ı Kalaşnikof marka silahla yatarken buldu. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 16 kişi'den 4'ü serbest bırakıldı.

Koltuk değnekleriyle sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi'ne kendisiyle birlikte 12 kişiyle getirilen çete üyesi Haşim Acar, "Çocukluğumdan beri uzun namlulu emanet olmazsa yatamıyorum. Çünkü hasmım çok. Annem dedi 'Keleşsiz yatma oğlum', rahmetlik babam da öyle söyledi. Anamdan daha çok seviyorum abi. 32 tane kardeşim o benim. Ne zaman yola çıksam beni yolda bırakmıyor bu sakat halimle. Önce Allah'a sonra Keleşime kurban olayım." dedi. Şüpheliler, 'uyuşturucu ticareti, silahlı yağma, adam yaralama ve iş yeri kurşunlama' suçlarından adli mercilere sevk edildi.

Çete, bu güne kadar 24 ayrı yağma, tehdit ve iş yeri kurşunlama olayına karışmakla suçlanıyor. Gözaltına alınan çete üyelerinin İstiklal mahallesinde bulunan bir bar ve Dağlıoğlu mahallesinde oturan Velican Taş'ın evinin kurşunlanması olayına da karıştıkları belirlendi. CİHAN
<< Önceki Haber Yatağında silahla yakalanan çete üyesi: Keleş olmadan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER