Yeni doğan bebeği kaçıran kadın, Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi


Çanakkale'de bir günlük ikiz bebekten erkek olanını kaçıran A.Ç. bugün çıkarıldığı mahkemece İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Gözaltına alınan Y.S. ve annesi Z.S. ise serbest bırakıldı.

Çanakkale'de doğum servisinden Perşembe günü Fatma ve Orhan Bozkurt çiftinin dünyaya gelen ikiz bebeklerinden erkek olanını kaçırdığı iddiasıyla yakalanan A.Ç. Y.S. ve annesi Z.S. bugün Çanakkale Adliyesi'ne sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden A.Ç, tüm olayı kendisinin gerçekleştirdiğini itiraf etti. Alınan bilgiye göre; 6 aylıkken bebeğini düşüren A.Ç, bu durumu eşine ve ailesine söyleyemedi. Psikolojisi bozulan A.Ç., normal doğum zamanı yaklaştığında bebek kaçırma olayını planladı. Hastaneye Çarşamba günü gelerek keşif yaptı. Ardından, olay günü hemşire önlüğüyle servise girerek bebeği alıp hastaneden ayrılarak evine gitti. Arkadaşı S.Y.'yi arayıp doğum yaptığını söyledi. S.Y. de annesi Z.Y. ile birlikte A.Ç.'nin evine gitti. Anne Z.Y., A.Ç.'nin iyi olmadığını görünce hastaneye götürmek istedi A.Ç., Esenler Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi'ne götürmelerini istedi. Buradaki doktorlar 1 günlük bebekten şüphelenip polisi çağırınca zanlılar yakalandı.

Çanakkale Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen A.Ç., diğer iki şüphelinin konuyla ilgisinin olmadığını söyledi. Mahkeme, düşük yaptıktan sonra ruh sağlığının bozulduğunu ve yaptıklarından dolayı çok pişman olduğunu söylediği A.Ç.'nin ruh sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar verdi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan S.Y. ve annesi Z.Y. ise serbest bırakıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Yeni doğan bebeği kaçıran kadın, Adli Tıp Kurumu'na... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER