Selam Tevhid gerçeği ortaya çıktı

Selam Tevhid Kudüs Ordusu terör örgütünü soruşturan polisler, 22 Temmuz 2014'te gözaltına alınmış, bir kısmı da tutuklanmıştı. O polisler, kapatılan casusluk dosyası sebebiyle yargılanırken Selam Tevhid gerçeği bir kez daha ortaya çıktı. 17/25 Aralık sonrası İstanbul emniyetine getirilen polislerin de güçlü delilleri görünce söz konusu terör örgütüne yönelik operasyon kararı aldıkları ve 25 bin lira ödenek talep ettikleri ortaya çıktı. Örgüt hücrelerinin aktif olduğu belirtildi.

Selam Tevhid gerçeği ortaya çıktı

Selam Tevhid terör örgütü soruşturmasını yürüttükleri için ‘AKP iktidarına darbe yapmak, terör örgütü üyesi ve casusluk' suçlamasıyla tutuklanan polislerin davasında şok bir gelişme yaşandı. 

Özgür Düşünce'den Bülent Ceyhan'ın haberine göre, polislerin tutuklanmasının ardından, iktidar tarafından atanan yeni polislerin de güçlü deliller nedeniyle örgüte operasyon kararı aldığı ortaya çıktı. Dönemin TEM Şube Müdürü imzasıyla operasyon için 25 bin TL ödenek alındığı ancak bu paranın akıbetinin bilinmediği belirtildi. Selam Tevhid için kullanılan ‘terör örgütü' ifadesinin de operasyonun engellenmesi sonrası Yargıtay'ın 3 ayrı kararla ‘terör örgütü' diye tescillemesine rağmen ‘sözde' şeklinde değiştirildiği belirlendi.

6 AY İÇİNDE OPERASYON LAZIM

Dava dosyasına giren 19 Mart 2014 tarihli İstanbul Emniyeti TEM Şubesi'nin ‘Terörle Mücadele Planlı ön bilgi formu' belgesinde, Selam Tevhid terör örgütü ile ilgili hedef şahıs bilgisi olarak 235 kişi gösterildi. Operasyonun değerlendirilmesi başlığı altında, “Kudüs Ordusu terör örgütü ile ilgili 2000 yılında yakalanan Hizbullah terör örgütünün dokümanlarına atıfta bulunarak başlatılan çalışmayla ilgili devamında 2010 yılında başlatılan soruşturmada, bahse konu örgütün deşifre edilmesi ve üyelerinin yakalanması amacıyla önümüzdeki 6 ay içerisinde operasyon yapılması planlanmaktadır” deniliyor. Teknik ve Mali diğer ihtiyaçlar başlığı altında ise 25 bin lira talep ediliyor. Dönemin İstanbul TEM Şube Müdürü Mustafa Çalışkan, Şube Müdür Yardımcısı Kayhan Ay ve D Büro Amiri Özgür Taşdemir imzalı yazıda şu ifadelere yer veriliyor:

HÜCRE İSTİHBARAT YAPIYOR

“2000 yılında İstanbul ve Ankara Emniyeti'nce başlatılan operasyonlarla mevcudiyeti ortaya çıkarılan ve neticesinde birçok faili meçhul cinayetin aydınlatıldığı Selam Tevhid terör örgütünün halen ilimiz başta olmak üzere Ankara ve diğer illerde faaliyet gösteren hücrelerinin olduğu, bu hücreler vasıtasıyla istihbarat çalışması yaptıkları iltisaklı kaynaklar ve ifadeler neticesinde anlaşılmıştır.”

YARGITAY'A RAĞMEN 'SÖZDE' İFADESİ

Duruşma sırasında ek delil klasörlerinde bu çarpıcı belgelere ulaştıklarını anlatan tutuklu polis müdürlerinin avukatı, aynı operasyonu yapmak isteyen yeni polisler için ise herhangi bir işlem yapılmadığını hatırlattı. Avukat Kemal Şimşek şunları aktardı:

“Müvekkillerimden sonra atanan polisler de güçlü deliller bulunan dosyayla ilgili operasyon kararı almış. Masraf için 25 bin lira da talep edilmiş. Aynı operasyon için müvekkillerim 10 bin lira talep etmişti. Ancak operasyon yapılmıyor ve yazışmalarda terör örgütü ifadesi kaldırılıyor. Yargıtay kararına rağmen ‘sözde terör örgütü' deniyor.”

‘ÖRGÜT MEZHEP ÇATIŞMASI iSTiYOR'

Yazının devamında terör örgütünün hücreleri vasıtasıyla illegal eylemlerde bulunduğu ve toplum içerisinde siyasi ve mezhebi teşkilatlanmaya giderek güçlenmeye çalıştığı anlatılıyor. Toplumda özellikle dini mezhepler temelinde ayrışma ve karşıt gruplar oluşturdukları yine bu gruplar arasında provokatif eylemler olmasına zemin hazırladıkları tespit edildiği açıklanıyor. Son olarak söz konusu örgütün eylemlerinin engellenmesi ve şüphelilerin yakalanması amacıyla 235 zanlı için ödenek talep ediliyor.

ÖZGÜR DÜŞÜNCE
<< Önceki Haber Selam Tevhid gerçeği ortaya çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER