Yenilenmeye ihtiyaç var

MHP Grup Başkanvekilliği görevini bırakan Oktay Vural, istifa sebebini açıkladı: “MHP’nin geleceği kaotik bir sürece sokulamaz. MHP’de yenilenmeye ve silkinmeye ihtiyaç var.”

Oktay Vural istifa etti

MHP Grup Başkanvekilliği’nden istifa eden Oktay Vural yazılı bir açıklama yaptı. Oktay Vural açıklamasında, “MHP’nin hali ve geleceği kaotik bir sürece sokulamaz. MHP’de bir yenilenmeye, atılıma ve silkinişe ihtiyaç olduğu ve bunun karşılanması gerektiği açıktır. Dedikodu mekanizması bizi kopuşa sürüklüyor” ifadelerini kullandı. MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın, Oktay Vural’la telefonla görüştüğünü, bir adaylık sinyali almadığını söyledi.

VURAL'I DA PARALELCİ YAPTILAR 

MHP Grup Başkanvekilliğinden istifa eden Oktay Vural, anında iktidara yakın medyanın hedefi oldu. Yandaş medya Vural'ı paralelci olmakla suçladı.

Bahçeli ile ipler İzmir’de koptu

İstifa eden Vural ile Devlet Bahçeli arasındaki gerginlik, partinin İzmir iftarında iplerin kopmasına neden oldu. İzmir Milletvekili Vural karayoluyla kente gelen liderini karşılamadı, yemekte de yanına gidip hal hatır sormadı.

YALÇIN: NİYETİN NE

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Oktay Vural ile Genel Başkan arasında mutabakata varılarak alındı” dedi. Vural’ın istifasının beklenen bir tavır olduğunu söyleyen Yalçın, “10 Temmuz’a 5 kala bunun yapılmasında ne tür bir siyasi emel var? Sanıyorum arkadaşımız gerçek niyetinin ne olduğunu söyleyecektir” açıklamasını yaptı. 

Genel Merkez’den ilk hamle

MHP Genel Merkezi, Ankara 13. Noterliği’nde yapılan delege sayımı sırasında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla Akyurt Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

KURULTAYIN PATRONUNU ÇANKAYA İLÇE SEÇİM KURULU BELİRLEYECEK

MHP’de 10 Temmuz’da gerçekleştirilen olağanüstü kurultayı, genel merkezin mi yoksa tüzük değişikliği ile kurulan, Kongre Komitesi’nin mi düzenleyeceği tartışması konusu oldu. İki tarafta kurultayın 10 Temmuz’da Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda toplanması için Çankaya İlçe Seçim Kurulu’na başvurdu. Seçim Kurulu’ndan çıkacak karara göre kuruştayı kimin yöneteceği belli olacak.

YARGITAY ONAMASI BEKLENİYOR

19 Haziran’daki tüzük değişiklikleri, kurultayın ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edildi. Genel merkezin geçersiz olduğunu öne sürdüğü tüzük değişikliklerini Yargıtay’ın onaması durumunda tüzük değişikliği kesinleşecek. 

<< Önceki Haber Yenilenmeye ihtiyaç var Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER