YENİMEK'te fotoğraf çekimi söyleşisi


Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları'nın (YENİMEK) Fotoğraf Çekimi kursiyerlerine söyleşi düzenledi.

Batıkent Meydan AVM 'de düzenlenen 'Basın Fotoğrafı Etkisi ve Gücü' adlı söyleşiye Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşarda katıldı. Katılımın oldukça yoğun olduğu söyleşide, ilk olarak kursiyerlere fotoğraf tarihçesini anlatan Özel, güzel fotoğraf çekmenin ipuçlarından da bahsetti.
Usta foto muhabirlerinin kadrajlarından çıkan ödüllü fotoğrafları da kursiyerlere sunan Özel, tarihe geçen ilk fotoğrafı da göstererek, o kareye giren kişinin de ilk fotoğrafı çekilen kişi olduğunu söyledi.

YAŞAR FOTOĞRAF ÇEKTİ, POZ VERDİ

Söyleşinin sonunda Foto Muhabir Özel'e teşekkürlerini sunarak çiçek takdim eden Başkan Yaşar, fotoğraf makinasını da eline alarak kursiyerlerin fotoğrafını çekti.

Fotoğraf çekmenin önemli bir sanat olduğunu söyleyen Yaşar, şunları kaydetti: "Bazen bir fotoğraf karesi dünyanın güzelliklerini, doğanın güzelliklerini anlatırken, kimi zaman dainsanların çektiği acıları, yapılan yanlışları da anlatabiliyor. Böylelikle halkın bilinçlendirmesinde büyük rol oynayabiliyor. Hatta ve hatta kimi zaman bir fotoğraf karesi dünyayı ayağa kaldırıyor.

Rıza Özel Türk toplumunu tarafsız bir şekilde bilinçlendiren iyi bir fotoğrafçı, önemli bir gazeteci. Bugünde bizlerle beraber olmasından dolayı çok memnun oldum. Teşekkürlerimi sunuyorum."

CİHAN
<< Önceki Haber YENİMEK'te fotoğraf çekimi söyleşisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER