16. Atatürkün İzinde ve Gölgesinde Damal

16. Atatürkün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri -Damal Belediye Başkanı Fidan: Biz bu silueti 1996 yılından beri yaptığımız şenlikler ve etkinliklerle tüm ülkeye ve dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz


ARDAHAN (A.A) - Ardahanın Damal İlçe Belediyesi tarafından bu yıl 16ncısı düzenlenen Atatürkün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri kapsamında katılımcılar, Karadağ sırtlarına yansıyan Atatürk siluetini izledi.
     Ata Mahallesindeki Karadağ sırtlarında her yıl ilkbahar dönemi izlenebilen Atatürkün silueti, havanın açık olması nedeniyle rahatlıkla görüldü.
     Şenlikler kapsamında ilk olarak, Damal ormanlığındaki festival alanında halk oyunları ekipleri gösteri yaptı, mahalli sanatçılar konser verdi. Damala ait yöresel kıyafetleri içeren bir defile yapıldı.
     Kutlamalarda, Azerbaycan Halk Dansları Topluluğu ile Gürcistan Halk Oyunları ekibi de bir gösteri sundu.
     Damal Belediye Başkanı Gülcemal Fidan, yaptığı konuşmada, Atatürkün siluetini izlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, ilçede görülen doğa olayını tanımak istediklerini söyledi.
     Şenliklere katılımın fazla olduğuna dikkati çeken Fidan, şunları kaydetti:
     Biz bu silueti 1996 yılından beri yaptığımız şenlikler ve etkinliklerle tüm ülkeye ve dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz. Bize ait olan bu eşsiz doğa olayını, doğanın bize armağanını değerlendirmek istiyoruz. Bu vesileyle bölgemize yerli ve yabancı insan çekmeyi amaçlıyoruz. Görüldüğü gibi 16. etkinliklerimize çok sayıda yerli ve yabancı insanımızın katılması da bizi mutlu etti.
     Etkinlikler, 9. Kolordu Komutanlığı askeri bandosunun gösterisiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber 16. Atatürkün İzinde ve Gölgesinde Damal Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER