2012 yılı Avrupa Girişimcilik Ödülleri

2012 yılı Avrupa Girişimcilik Ödülleri -Denizli Belediyesinin Engelliler Çalışıyor Projesi Avrupa Girişimcilik Teşvik Ödülleri 2012 deki sorumlu girişimcilik kategorisinde Avrupa birincisi oldu


DENİZLİ (A.A) - Avrupa Girişimcilik Teşvik Ödülleri 2012 için Türkiyeden aday gösterilen Denizli Belediyesinin Engelliler Çalışıyor Projesinin, sorumlu girişimcilik kategorisinde Avrupa birincisi olduğu bildirildi.
     Denizli Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa Komisyonunun sponsorluğunda 2006dan itibaren verilmekte olan ve girişimciliğin Avrupa çapında kamu kurum ve kuruluşlarının desteği ve teşvikiyle geliştirilmesi amacıyla düzenlenen 2012 yılı Avrupa Girişimcilik Ödülleri açıklandı. Bu yıl 30 ülkeden 402 projenin katıldığı yarışmada, Denizli Belediyesinin Engelliler Çalışıyor Projesi 12 projenin yer aldığı finalde birincilik elde etti.
     Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Avrupa Girişimcilik Teşvik Ödülleri 2012 için projelerinin aday gösterilmesinin ve ödül almasının kendilerini mutlu ettiğini kaydetti. Zolan, Denizli Belediyesinin uyguladığı bir projenin finale kalması ve Türkiyeye ödül getirmesinin Denizli için önemli olduğu görüşünü ifade ederek Son yıllarda Denizli Belediyesi uyguladığı projelerle Türkiyede adı en çok telaffuz edilen yerel yönetim oldu. Denizliye En Çevreci Belediye, En Sağlıklı Şehir, En Temiz Kent unvanları gibi önemli ilkleri yaşattık dedi.
     Belediye hizmetlerinin sadece yol, su, kanalizasyon, temizlik ve kaldırım işinden ibaret olmadığını göstermek adına bugüne kadar birçok sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini belirten Zolan, şunları ifade etti:
     Denizli Belediyesi tarafından başarıyla yürütülen Engelliler Çalışıyor Projesi, fiziksel engelli vatandaşlarımızın istihdam ve iş piyasasına katılımını sağlarken, oluşturduğu işbirliği yapısı ile Denizlinin iş gücü ihtiyacını da destekledi. Bu bakımdan projemiz, değerlendirme jürisi tarafından Sorumlu Girişimcilik Kategorisinde ödül aldı. Engellilerin önünden engelleri kaldırmak adına yaptıklarımız arasında en önemsediğim uygulamaların başında gelen bu projenin Türkiye çapında 14 proje içinden ülkemiz adına yarışmaya katılması ve finalde 12 proje arasından birinci çıkması büyük keyif. Denizli Belediyesinin bu önemli sosyal sorumluluk projesinin, ödüle layık görülmesi bizim iyi işler yaptığımızın bir göstergesi.
    
     -Engelliler Çalışıyor Projesi -
    
     Hollanda ve Türkiyeden 16 kurumun ortaklığında yürütülen ve engellilerin iş piyasasına katılımını amaçlayan Engelliler Çalışıyor Projesi, 2007 yılı haziran ayında imzalandı. 700 bin Avro bütçesi olan proje üç yıl boyunca Denizli Belediyesi ve Workability Europe yönetiminde Denizlide uygulandı. Pilot proje kapsamında toplam 10 bin 674 engelli kayıt edilirken, 194 engelli mesleki eğitim alanında eğitim aldı, 65 engellinin istihdamı sağlandı.
    
     Muhabir: Fatma Karakış / Mustafa Dermencioğlu / Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber 2012 yılı Avrupa Girişimcilik Ödülleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER