2023e Doğru Ar

2023e Doğru Ar-Ge, Yenilikçilik, Girişimcilik ve Destekler paneli -Bilecik Vali Yardımcısı Kayhan: Stratejik Türkiye vizyonu için 2023 yılının seçilmesi, kitlelere istikamet göstermek, motivasyon sağlamak bakımından gereklidir


BİLECİK (A.A) - Bilecik Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, stratejik Türkiye vizyonu için 2023 yılının seçilmesinin, kitlelere istikamet göstermek, motivasyon sağlamak bakımından gerekli olduğunu söyledi.
     Kayhan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, üniversite ve sanayi işbirliğinin geliştirilmesi için sağlanan Ar-Ge, hibe ve desteklerin tanıtım panelinde yaptığı konuşmada, üniversite ile sanayi işbirliğinin, ulusal inovasyon sisteminin en kritik halkalarından birisi olduğunu kaydetti.
     Stratejik Türkiye vizyonu için hedef olarak Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümüne denk gelen 2023 yılının seçilmesinin, kitlelere istikamet göstermek, motivasyon sağlamak bakımından elzem olduğunu belirten Kayhan, şunları kaydetti:
     Bu durumda bellidir ki, yapılması gereken husus, üniversite ve sanayi işbirliğini bu toplumun temel projesi haline getirebilmek için bu konuda şimdiden alınması gereken mevcut başka önlemler var mıdır sorusunu yanıtlamaktır. Üniversitelerimizin sanayi ile işbirliği konusunda kendi politikalarını belirlemeleri ve yapılacak olanların hayata geçirilmesi için bir an önce harekete geçmeleri gerekmektedir.
     Bilecik Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Bayram Kaya da Ar-Ge harcamalarında son 10 yılda 10 kattan daha fazla artış sağlandığını belirterek, harcamaların yurt içi hasıla içindeki payının yüzde 1e yaklaştığını bildirdi.
     Hibe ve desteklerle, üniversiteler, kamu ve sanayi iş birliğinin kurumsallaşması, akademik bilginin ticarileşmesi, sanayiye yönelik Ar-Ge personeli sayısının arttırılması, yeni ve yenilikçi şirketlerin oluşması ve sanayide rekabet gücünün artırılmasının amaçlandığını kaydeden Kaya, Ar-Ge projelerine ayrılan kaynaklarla ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin paralellik gösterdiğini, bu sebeple Türkiyenin gelişmiş ülkelerin önüne geçebilmesi için Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına yönelmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.
     Panelde, TÜBİTAKta görevli Uzman Yunus Emre Seyyar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında görevli Uzman Nedim Dardağan, KOSGEB Bilecik Yetkilisi Cemil Bahçe, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kimya ve Süreç Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selçuk Özcan, Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurcan Çalış Açıkbaş ve Vitra Grubu Temsilcisi Hidayet Özdemir sunum gerçekleştirdi.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu - Mehmet Candikmen
     Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER