3. Uluslararası Malatya Film Festivaline doğru

3. Uluslararası Malatya Film Festivaline doğru -Festivalde, Münir Özkul ve Türker İnanoğluna Yaşam Boyu Başarı Ödülü, Türkan Şoray, Kadir İnanır ve John Saylese ise onur ödülü verilecek


MALATYA (A.A) - 3. Uluslararası Malatya Film Festivalinde Münir Özkul ve Türker İnanoğluna Yaşam Boyu Başarı Ödülü, Türkan Şoray, Kadir İnanır ve John Saylese ise onur ödülü verilecek.
     Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Valilik koordinasyonunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivalinde verilecek Yaşam Boyu Başarı ve Onur ödüllerinin sahipleri belli oldu.
     Bu yıl 9-15 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek festival kapsamında, Yaşam Boyu Başarı Ödülüne Münir Özkul ve Türker İnanoğlu, onur ödülüne ise Türkan Şoray, Kadir İnanır ve John Sayles layık görüldü.
     Sinema yazarı ve araştırmacısı Ali Can Sekmeçin, sinemanın duayeni Özkul ve İnanoğlu için özel olarak hazırladığı, sanatçıların daha önce hiçbir yerde yayınlanmayan fotoğraflarının da bulunduğu Türk Sinemasında 55 Yıl: Türker İnanoğlu ve Kendine Benzeyen Adam: Münir Özkul kitapları da festival yayınları arasında yer alacak. Sekmeçin ayrıca onur ödülüne layık görülen Türkan Şoray ile Kadir İnanır hakkındaki kitapları da sinemaseverlere armağan edilecek.
     17 filme imza atan ve çalışmalarına devam eden bağımsız yönetmenlerinden John Sayles de festivalin onur konuğu olarak Malatyada sinemaseverlerle söyleşi yapacak. Saylesin 4 filmi festival kapsamında izleyicilerle buluşacak.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 3. Uluslararası Malatya Film Festivaline doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER