48. Geleneksel Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri

48. Geleneksel Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri ve Bal Festivaline doğru -Doğanşar ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen festival, bu yıl 1-2 Eylülde gerçekleştirilecek


SİVAS (A.A) - Doğanşar ilçesinde bu yıl 48incisi düzenlenen Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri ve Bal Festivali, 1-2 Eylülde gerçekleştirilecek.
     Dünya ve olimpiyat şampiyonu eski milli güreşçi Ahmet Ayıkın adına, memleketi Doğanşarda geleneksel olarak düzenlenen festivalde, sanatçı İsmail Türütün konser vereceği belirtildi.
     Ayıkın, İngilterenin Manchester kentinde dünya şampiyonluğunu elde ettiği 1965 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlenen festival hakkında bilgi veren Doğanşar Belediye Başkanı Halil Balık, festivalin yıllardır büyük bir coşkuyla gerçekleştirildiğini belirtti.
     Festival kapsamında bu yıl yapılacak etkinlikler hakkında bilgiler aktaran Balık, 2 gün sürecek olan festivalimizin birinci gününde konserler olacak. İkinci gününde ise büyük çekişmeye sahne olacak güreşler yapılacak. Festivalimize tüm halkımız davetlidir dedi.
     Balık, festivalin düzenlenmesine katkıda bulunan herkese teşekkür etti.
    
     Muhabir: Muzaffer Akyüz
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 48. Geleneksel Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER