48. Salihli Şiir İkindileri etkinliği

48. Salihli Şiir İkindileri etkinliği -Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay: Türkiyenin en uzun soluklu şiir etkinliği ilçemizde yapılıyor


MANİSA (A.A) - Salihli İlçesinde 48.si düzenlenecek Salihli Şiir İkindileri etkinliğine katılacak şairler Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okayı makamında ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Okay, ilçede güz ve bahar dönemlerinde 1985 yılından bu güne düzenlenen etkinliğin 48.sinin yarın başlayacağını belirterek, Türkiyenin en uzun soluklu etkinliği ilçemizde yapılıyor dedi.
     Salihli eski Belediye Başkanı merhum Zafer Keskinerin başlattığı geleneği kendilerinin de sürdürdüğünü ifade eden Okay, etkinliğin sürekli gelişerek Salihlinin dünyaya açılan penceresi haline geldiğini belirtti. Devraldıkları önemli kültürel mirası yaşatmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Okay, Salihlinin sanata duyurlı bir ilçe olduğunu söyledi.
     Salihli Şiir Etkinlikleri Editörü Şair Tuğrul Keskin yılda iki defa 27 yıldır düzenlenen etkinlikte Egeli sanatseverleri ağırladıklarını belirtti. Keskin, Türkiyenin alanındaki tek etkinliği Salihli Şiir İkindileri, bu güz de pek çok ünlü şairin katılımı ile Salihli Belediyesi Tiyatro Salonunda yarın saat 14.00de başlayacak. Etkinlik çerçevesinde Dıonysos Şiir Ödülü, Şair Cengiz Bektaşa, Sanata Emek Ödülü ise Tiyatro sanatçısı Levent Kırcaya verilecek dedi.
    
     Muhabir: Çetin Karabıyık / Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber 48. Salihli Şiir İkindileri etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER