9. Emirdağ Gurbetçi Festivali

9. Emirdağ Gurbetçi Festivali -Vali Balkanlıoğlu: İnşallah en kısa zamanda Avrupanın da ilerisine gideceğiz. Yeter ki, birlik, beraberliğimizi muhafaza edelim, hep birlikte çalışalım, üretelim


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, dışarıdan gelenlerin Türkiyenin büyümesi, gelişmesi karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediklerini belirterek, İnşallah en kısa zamanda Avrupanın da ilerisine gideceğiz. Yeter ki, birlik, beraberliğimizi muhafaza edelim, hep birlikte çalışalım, üretelim dedi.
     Vali Balkanlıoğlu, bu yıl 9uncusu düzenlenen Emirdağ Gurbetçi Festivalinin açılışında yaptığı konuşmada, dışarıdan gelenlere güzel bir Emirdağ göstermek gerektiğini, bu konuda belediye başkanının iyi çalışmalar yürüttüğünü ifade ederek, Belediye Başkanı Cengiz Palaya teşekkür etti.
     Türkiyede yaşayanların, ülkedeki gelişmeleri çocuğu kucağında büyüyen insanlar gibi farkında olmadan izlediklerini dile getiren Vali Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:
     Dışarıdan biri geldiği zaman bu çocuk ne kadar büyümüş, Türkiye ne kadar ileri gitmiş, ne kadar gelişmiş diyorlar. İnşallah en kısa zamanda Avrupanın da ilerisine gideceğiz. Yeter ki, birlik, beraberliğimizi muhafaza edelim, hep birlikte çalışalım, üretelim. Avrupadaki çalışkan kardeşlerimiz bizlere örnek olmalı. Dilini bilmedikleri, tanımadıkları memlekete gitmişler, çalışmışlar çabalamışlar, orada tutunmuşlar, belli bir makama mevkiye ve kademeye gelmişler. Hatta çoğu Belçikalıları bile sollamış, himayesinde Belçikalı çalışan iş adamları görüyoruz, gurur duyuyoruz. İnşallah Emirdağdaki arkadaşlarımız da böyle çalışırsa, Emirdağdan başlayarak Türkiye Avrupayı geçecektir. Avrupada yaşayan Türkler de, ülkelerinin kalkınmasını, gelişmesini ve ülke üretimine katkıda bulunmayı istiyor.
     Emirdağ Belediye Başkanı Pala da, Vali Balkanlıoğlu ile diğer katılımcılara teşekkür etti.
     Konuşmaların ardından Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Mehteran Grubu gösteri sundu.
     Festival açılışının ardından Vali Balkanlıoğlu, ilçede yenilenen Uzun Çarşıyı inceleyerek esnafı ziyaret etti.
     Açılışa, İlçe Kaymakam Vekili Ali Polat, Emniyet Müdürü İsmail Terzi, Jandarma Komutanı İnanç Marım, Gömü Belediye Başkanı Hakkı Tekin, Brükselin Schaerbeek Belediye Başkanı Yardımcısı Sait Köse, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Duran katıldı.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 9. Emirdağ Gurbetçi Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER