9. Osmangaziyi Anma ve Bursanın Fethi

9. Osmangaziyi Anma ve Bursanın Fethi Şenlikleri -Osmangazi Belediye Başkanı Dündar: Bursanın fethinin 687inci yıl dönümünde, kentin dinamikleri, vatandaşlar ve köylüler olarak eskiyi bu güne taşıyan etkinlikler düzenliyoruz


BURSA (A.A) - Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursanın fethinin 687inci yıl dönümünde, kentin dinamikleri, vatandaşlar ve köylüler olarak eskiyi bu güne taşıyan etkinlikler düzenlediklerini bildirdi.
     Osmangazi Belediyesince bu yıl 9uncusu organize edilen Osmangaziyi Anma ve Bursanın Fethi Şenliklerinin tanıtım toplantısı, Tophanedeki Sümbüllü Bahçe Konağında yapıldı.
     Dündar, toplantıda, Osmangazi Kaymakamlığı, Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü, Orhaneli-Keles-Büyükorhan-Harmancık Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin (DAĞ-DER) katkılarıyla gerçekleştirecekleri şenliğin, 5 Nisanda Osmanlı Dönemi Kaftanları Sergisinin açılışıyla başlayacağını ve aynı gün Sultan 1. Bayezid Han ve Dönemi Sempozyumu yapılacağını söyledi.
     Resmi açılış töreninin, 6 Nisanda Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayacağı bilgisini veren Dündar, etkinliklerin aynı gün Pınarbaşı Fetih Kapısında düzenlenecek törenle devam edeceğini anlattı.
     Dündar, 6 Nisandaki etkinlikler kapsamında vatandaşlar ve sporcuların katılımıyla Saltanat Kapıdan başlayıp Atatürk, İnönü, Cumhuriyet caddeleri güzergahı takip edilerek Fomara Meydanındaki Osman Gazi Heykeli önünde sona erecek Fetih Yürüyüşü düzenlendiğini ifade etti.
     Bu yıl 8incisi planlanan Uluslararası Bursa Osmangazi Tarihi Kent Koşusunun, 14 Nisanda sporcular için 15 kilometre, vatandaşlar için 4 kilometrelik güzergahlarda gerçekleştirileceğini bildiren Dündar, Bağlı ile Soğukpınar köylerinde de geleneksel düğünler gerçekleştirileceğini dile getirdi.
     Kentte, 5-21 Nisan tarihlerini kapsayan etkinlikler için Osmangazi Belediyesinin yurt dışındaki 10 kardeş şehrinden temsilcileri davet ettiklerini anlatan Dündar, Bursanın fethinin 687inci yıl dönümünde, kentin dinamikleri, vatandaşlar ve köylüler olarak eskiyi bu güne taşıyan etkinlikler düzenliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Vedat Yücebaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber 9. Osmangaziyi Anma ve Bursanın Fethi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER