Açlık ve Geleceğe Bakış Yürüyüşü

Açlık ve Geleceğe Bakış Yürüyüşü -Ispartadaki 21 okulun öğrencileri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri, tarım alanlarının imara açılmasına engel olmak amacıyla yürüyüş yaptı


ISPARTA (A.A) - Ispartada öğrenciler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Açlık ve Geleceğe Bakış Yürüyüşü ile tarım alanlarının imara açılması halinde doğacak açlık tehlikesine dikkati çekti.
     Isparta Ülkü Ortaokulu Teknoloji Tasarım Öğretmeni Filiz Demerin, 2010 yılında tarım alanlarının imara açılması halinde karşılaşılacak gıda kıtlığına vurgu yapmak için başlattığı Dünyayı Kurtaracak Proje kapsamında, Açlık ve Geleceğe Bakış Yürüyüşü gerçekleştirildi. Ülkü Ortaokulundan Isparta Valiliği tören alanına kadar yapılan yürüyüşe, Ispartadaki 21 okulun öğrencileri ile Antalya, Burdur ve Kayseriden sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
     Erenler Mehteran Takımının da eşlik ettiği grup, Verimli tarım arazilerinizden elleriniz çekin, Arazi katliamına son yazılı pankartlar taşıdı.
     Proje sahibi Filiz Demer, tören alanında yaptığı konuşmada, artan nüfusla iskanın tarım alanlarına doğru yayıldığına dikkati çekti. Büyümenin bu hızla devam etmesi halinde, bir asır sonra dünyanın açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını vurgulayan Demer, verimli tarım arazilerinin iskana açılmasına izin verilmemesi, yatay yayılma yerine yüksek binaların tercih edilmesini istedi.
     Türkiyenin, ekilebilir toprak rezervi tehlikede olan 19 ülke arasında yer aldığının altını çizen Demer, verimli arazilerin sit alanları gibi korunması gerektiğini söyledi. Demer, Acil olarak milletler arası sözleşme hazırlanmalı ve buna bütün dünya ülkeleri imza atlamalıdır. Milletler arası bir hukuk olmalıdır. Bundan sonra tarım arazileri imara açılmamalıdır dedi.
     Törende katılımcılara fidan dağıtıldı.
    
     Muhabir: Murat Yolcu / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Açlık ve Geleceğe Bakış Yürüyüşü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER