Ağız Diş Sağlığı Haftası ve Diş

Ağız Diş Sağlığı Haftası ve Diş Hekimleri Günü


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Sağlık Müdür Vekili Dr. Şengül Alper, ağız ve diş sağlığının korunması alışkanlığını yeni nesillere kazandırmanın herkesin üzerine düşen önemli bir görev olduğunu bildirdi.
     Alper, Ağız Diş Sağlığı Haftası ve Diş Hekimleri Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, ağız ve diş rahatsızlıklarının bir çok hastalığın habercisi olduğunu belirterek, bireylerin fiziksel sağlığının, vücuttaki tüm organ ve dokuların sağlıklı olmasıyla mümkün olduğunu ifade etti.
     Önemli bir halk sağlığı olarak nitelenen diş ve diş eti hastalıklarının sinüzit, bademcik iltihabı, romatizma, kemik erimesi, diyabet, solunum sistemi ve kalp hastalıklarıyla, sindirim sorunlarına yol açtığının bilimsel olarak kanıtlandığını vurgulayan Alper, şunları kaydetti:
     Özellikle çocukluk çağından itibaren verilecek eğitimlerle, ağız ve diş sağlığının korunması alışkanlığını yeni nesillere kazandırmak, toplumsal bilincin oluşması ve geliştirilmesini sağlamak, diş hekimlerimiz ile ailelerin yanı sıra herkesin üzerine düşen önemli bir görevdir. 22-27 Kasım Ağız Diş Sağlığı Haftası ve 22 Kasım Diş Hekimliği Günü vesilesi ile Halkımızın ağız ve diş sağlığının korunması ve iyileştirilmesi hususunda büyük bir özveri ile çalışan tüm diş hekimi meslektaşlarımızın 22 Kasım Diş Hekimleri Gününü kutlar, saygılar sunarım.
    
     Muhabir: Yusuf Çelik
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Ağız Diş Sağlığı Haftası ve Diş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER