Aileye Dönüş projesinde kiralık ev sıkıntısı

Aileye Dönüş projesinde kiralık ev sıkıntısı


SİNOP (A.A) - Sinop Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Tosun Aileye Dönüş projesi kapsamında çocuk evleri kurmak amacıyla kiralık yer aradıklarını ancak ev sahiplerinin evlerini kendilerine kiralamadığını bildirdi.
     Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında korumaya muhtaç çocuklar için çocuk evleri uygulamasını hayata geçirdiklerini söyledi.
     Çocuk evleri uygulamasında, çocukların ev yaşantısını daha yakından hissetmelerini sağlamaya çalıştıklarını anlatan Tosun, Kiraladığımız 3+1 evleri çocuk evlerine dönüştürerek 5-6 çocuğumuzu bir araya getirip, onların sosyal hayatı daha yakından tanıyıp görmelerini sağlıyoruz dedi.
     Çocuk evlerine yerleştirilen çocukların aile ortamının bir ferdi gibi yaşayacağını, amaçlarının, bu çocukları aile yaşantısına özendirmek olduğunu vurgulayan Tosun, şunları kaydetti:
     Proje kapsamında kiralık apartman veya daireler arıyoruz. Şu anda 50 civarında çocuğumuz var. Onları bu tür evlere aktarmayı düşünüyoruz. Bazı vatandaşlarımız ev ve apartmanlarını kiraya vermek istemiyor. Maalesef gerekçe de söylemiyorlar. Başkasına sözümüz var, şu an kiralık değil gibi durumlarla karşılaşıyoruz. Halbuki bizim diğer kiraya çıkan insanlardan hiçbir farkımız yok. Böyle bir uygulamaya geçmek istiyoruz, hal böyle olunca biz de çocuklarımızı ev hayatına adapte etmekte zorlanıyoruz. Bu kadar çalışmalarımız sonucunda kiralık ev bulmakta problem yaşayarak zaman kaybımız oluyor.
    
     Muhabir: Kenan Türkseven / Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Aileye Dönüş projesinde kiralık ev sıkıntısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER