Akıllı Pekmez tescillendi

Akıllı Pekmez tescillendi -Pekmezi ile ünlü Kırşehirdeki iki girişimci, KOSGEB desteği ile Akıllı Pekmez markasını tescil ederek hediyelik konseptinde pekmez ve ceviz üretimine başladı -Pekmez, ceviz ve türevlerini tüm Türkiye


KIRŞEHİR (A.A) - Abdullah Yıldız - Pekmezi ile ünlü Kırşehirdeki girişimciler, KOSGEB desteğiyle Akıllı Pekmez markasını tescil ederek hediyelik konseptinde pekmez ve ceviz üretimine başladı.
     Ortağı ile Kırşehirde Pekmez Akıllılar adında şirket kuran Fatma Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırşehir ile özdeşleşmiş pekmez ve ceviz ürünlerinin çeşitli konseptler halinde sunularak hem ilin tanıtımı, hem de hediye tarzında sürekli bir üretim sağlamak ve bu alanda ortaya çıkan ihtiyaca cevap verebilmek adına böyle bir girişimde bulunduklarını söyledi.
     Bu girişimin, KOSGEB Yeni Girişimci Desteği ile desteklendiğini ifade eden Yıldırım, Kırşehirin ünlü pekmezi ve cevizi ile bunların yan ürünlerini hediyelik konseptinde üretmeye başladıklarını ifade etti.
     Akıllı Pekmez markasının doğuşunu anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:
     Kırşehirin iki yöresel doğal ürünü var; biri pekmez biri ceviz. Kırşehirlilere biliyorsunuz Pekmez Akıllı derler. Bir de Kaman cevizi vardır. Biz de bundan yola çıkarak pekmez ve ceviz ile bunların türevlerinden oluşan gıda grubu oluşturduk. Bunları üretip, Akıllı Pekmez ismi ile ambalajlayıp satıyoruz. Pekmez, ceviz, köftür (pekmez lokumu), kuru üzüm, ve cevizli sucuk var.
     Yıldırım, pekmezi, Kırşehirdeki bir fabrikada buharlı kazanlarda steril bir ortamda ürettirdiklerini vurgulayarak, Dayanıklılığı çok daha fazla ve daha sağlıklı. Buharla yapılıyor. Tatlandırıcı, glikoz şurubu gibi hiç bir katkı maddesi yok. Kuru üzümü direk köylerden alıyoruz. Doğal tadı ile tüketiciye ulaştırmaya çalışıyoruz dedi.
    
     -Pekmez artık pet şişelerle hediye edilmeyecek-
    
     Kırşehirin hediyelik ürün konseptinde pekmez ve ceviz markalarının olmadığına işaret eden Yıldırım, yıllarca pekmezin pet şişelerde Kırşehirden hediyelik olarak gönderilmeye çalışıldığını aktardı.
     Yıldırım, Kurumsal hediyelik yönüne önem verdik. Türkiyede ilk kez pekmez orijinal tasarım şişeler içine girdi. Sağlıklı cam içerisinde. Camların bir çoğunu İtalyadan getirttik. Etiketler bize özgü tasarımlar. Hanedan, Sultan, Paşa gibi bize özgü kelimelerle tasarımlar yaptık. Ahşap tarzda tasarım ambalajlarımız var diye konuştu.
     Kısa sürede hediyelik konseptindeki Akıllı Pekmez ürünlerinin benimsendiğini ifade eden Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık mutfaklarından özel siparişler aldıklarını ve ürünleri ulaştırdıklarını belirterek, ürünü tadan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlunun da çeşitli kurumlara, hediyelik gönderilmesi yönünde kurumuna öneride bulunduğunu kaydetti.
    
     -Pekmez Çocuk karakterli hikaye kitabı-
    
     Pekmez ile ilgili sosyal sorumluluk projeleri de hazırladıklarını anlatan Yıldırım, Pekmez Çocuk karakterli hikaye kitabı çıkaracaklarını söyledi.
     Yıldırım, Pekmez Akıllı hikayelerini bir araya topluyoruz. Pekmez Çocuk diye bir karakterle hikaye kitabını hazırladık. Yeni eğitim ve öğretim yılında 10 bin kitabı okullara dağıtacağız. Bazıları Kırşehire özgü, bazıları da diğer masal kahramanlarından uyarlamalar olacak. Pekmez Çocuk maketlerini hazırladık. Ankaradaki Kırşehir Tanıtım Günlerinde bu maketlerimiz büyük ilgi gördü. Çocukların ilgisini çekti ifadelerini kullandı.
     Fatma Yıldırım, ayrıca Kırşehirde pekmez ve ceviz ile ilgili yemek ve tatlıların konu edildiği yemek yarışmaları ile bağcılık ve pekmez ile ilgili bilimsel çalışmalar da yapacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Eyüphan Kılıç
<< Önceki Haber Akıllı Pekmez tescillendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER