Almanyanın Birliği Günü

Almanyanın Birliği Günü -Almanyanın İzmir Başkonsolosu Margit Haeberle: -Türk-Alman dostane ilişkileri çok yönlü bir yapıya sahip. 50 yıldaki deneyimlere baktığımızda, ilişkileri havaya benzettiğimiz takdirde, fırtınalı zamanl


İZMİR (A.A) - Almanyanın İzmir Başkonsolosu Margit Haeberle, Türk-Alman ilişkilerinin dostane ilerlediğini belirterek, iki ülkenin çıkarlarının aynı doğrultuda olduğunu söyledi.
     Almanyanın Birliği Günü dolayısıyla Levent Marinada resepsiyon veren Haeberle, Türk-Alman dostane ilişkileri çok yönlü bir yapıya sahip. 50 yıldaki deneyimlere baktığımızda, ilişkileri havaya benzettiğimiz takdirde, fırtınalı zamanlarda bile çok dayanıklı olduğunu söyleyebiliriz dedi.
     İzmirde bulunduğu sürede özellikle ekonomi, eğitim ve bilim alanlarında yoğun temaslarda bulunduğunu dile getiren Haeberle, Bu temaslarda şunu anladım. Çıkarlarımız aynı düzeyde, anlayışımız da aynı olmalı diye konuştu.
     Resepsiyona, ticari heyetle İzmirde bulunan Stuttgart Belediye Başkanı Wolfgang Schuster de katıldı.
     Schuster, Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin son derece özel olduğunu belirtti. Almanyada 3 milyon Türkün yaşadığını ifade eden Wolfgang Schuster, Almanyadaki Türk nüfusu iki ülke arasında çok büyük köprü oluşturuyor ifadesini kullandı.
     Resepsiyona, İzmir Vali Yardımcısı İbrahim Ballı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, İzmirdeki fahri konsoloslar, iş dünyası temsilcileri, askeri erkan ve davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu/Senem Yazıcı
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Almanyanın Birliği Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER