Anadolu Ajansı 2012 Yıllığı

Anadolu Ajansı 2012 Yıllığı -Eskişehir Valisi Koçdemir: Zamana tanıklık eden AA, bu yıllık çalışmasıyla tarihe not düşüyor


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, zamana tanıklık eden Anadolu Ajansının (AA), 2012 Yıllığı çalışmasıyla tarihe not düştüğünü söyledi.
     AA Eskişehir Bölge Müdürü Mürsel Çetin, Koçdemiri makamında ziyaret ederek, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürkün mektubu eşliğinde AA 2012 Yıllığını hediye etti.
     Yıllığı inceleyen Koçdemir, AAnın, doğru, tarafsız, güvenilir bir habercilik anlayışı içinde Türkiyenin sesinin dünyaya ulaştırılmasına öncülük ettiğini bildirdi.
     Koçdemir, son yıllarda yaptığı uluslararası atılımlar sayesinde dünyanın birçok bölgesinde gelişen önemli olayları tüm dünyaya duyuran AAnın, Türkiyenin köklü bir değeri olduğunu anlattı.
     Ajansın ortaya bir hedef koyması ve dünya ajansı olmayı amaçlayarak çalışmalarını yoğunlaştırmasını takdirle karşıladığını dile getiren Koçdemir, AAnın 100üncü yıl vizyonu çerçevesinde dünyanın en büyük ilk 5 ajansı arasına girme hedefini en kısa zamanda yakalayacağına yürekten inanıyorum. Bugüne kadar bu mesafede aldığı yolda kat ettiği başarılar, bundan sonra yapacağı çalışmaların da habercisidir. AAnın idareci ve çalışanlarına, büyük hedefe giden yolda başarılar dilerim diye konuştu.
     Koçdemir, Türkçe, İngilizce, Arapça olmak üzere 3 dilde yayımlanan yıllığın, siyasetten ekonomiye, kültür-sanattan spora Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yansıtan, hafızalarda yer edinen olay ve güncel konuların irdelendiği, fotoğraflarla desteklenen önemli bir kaynak eser olduğuna dikkati çekti.
     Haber ve fotoğraflarıyla zamana tanıklık eden AA, bu yıllık çalışmasıyla tarihe not düşüyor diyen Koçdemir, arşiv niteliğine sahip olan titiz bir çalışmanın ürünü böyle bir eseri topluma sundukları ve ülkeye kazandırdıkları için başta Öztürk olmak üzere diğer yöneticilerle emeği geçen AA çalışanlarına teşekkür etti.
     Çetin ise yıllığın Türkçe, İngilizce, Arapça olmak üzere 3 dilde yayımladığını bildirerek, AAnın en büyük hedefinin, 2023 yılına kadar dünyanın en büyük 5 ajansı arasına girmek olduğunu aktardı.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Anadolu Ajansı 2012 Yıllığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER