Anne

Anne-çocuk elele, ambalajlar geri dönüşüme


KOCAELİ (A.A) - Kartepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen Anne-çocuk elele, ambalajlar geri dönüşüme çalışmaları kapsamında kadınlara da bilgilendirme yapılacak.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, 2012-2013 yılı eğitim öğretim yılında Anne-çocuk el ele, ambalajlar geri dönüşüme sloganıyla yola çıkan Kartepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin, her yıl okullarda yapılan geri dönüşüm çalışmalarını bu yıl da annelere anlatmayı hedeflediği belirtildi.
     Kampanyanın ilk seminerinin, Eşme İlkokulu 2., 3., 4. sınıflara ve Eşme Halk Eğitim Kursunda el becerilerini geliştiren kadınlara verildiği ifade edilen açıklamada, seminerlerde evlerden kaynaklanan ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar, elektronik atıklar, pil gibi atıkların çevreye verdiği zararların ve bu zararları engellemek için yapılan çalışmaların anlatıldığı bildirildi.
     Açıklamada, çevre yüksek mühendisleri tarafından yapılan sunumlarda, son yıllarda dünyanın küresel ısınma gibi tehlikelerle karşı karşıya kaldığı, toprakta çölleşmenin arttığına dikkat çekildiği belirtilerek, bu zararlı etkileri engellemek için geç kalınmadan geri dönüşüm çalışmalarına önem verilmesi gerektiği kaydedildi.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER