Arap Baharı ve Etkileri paneli

Arap Baharı ve Etkileri paneli -AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk: -Bilimin ön plana çıkarılmaması durumunda bir değil, 10 Arap Baharı olsa işe yaramaz


İSTANBUL (A.A) - AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Bilimin ön plana çıkarılmaması durumunda bir değil, 10 Arap Baharı olsa işe yaramaz dedi.
     Süleyman Şah Üniversitesi Sosyal Bilimler Kulübünce düzenlenen Arap Baharı ve Etkileri konulu panelde konuşan Külünk, Arap Baharının olumlu etkilerinin 50 yıl sonra görülmeye başlanacağını söyledi.
     Külünk, Türkiyenin bölgesinde büyük güç olmak istediğini, bunun için de gençlere ihtiyaç olduğunu belirterek, bu nedenle gençlerin kendilerini çok iyi yetiştirmeleri gerektiğini vurguladı.
     Batıdaki ve doğudaki bilimsel yayınlar karşılaştırıldığında batı lehine büyük bir farkın ortaya çıktığını aktaran Külünk, Bilimin ön plana çıkarılmaması durumunda bir değil, 10 Arap Baharı olsa işe yaramaz dedi.
     Süleyman Şah Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Bekir Günay da Arap Baharının bahar olarak tanımlanabilmesi için daha çok zaman geçmesi gerektiğini belirterek, Ben bu süreci, Arap Sonbaharı olarak nitelendiriyorum. Oryantalizm ile birlikte Orta Doğudaki yönetimlerin gen haritası değişti. Saddama kimyasal silah verenler daha sonra onu mat ederek, Bakın sizi zulümden kurtardık dedi. Aynı şeyi Hüsnü Mübarek için de Orta Doğuda devrilen diğer diktatörler için de söyleyebiliriz diye konuştu.
     Yaşanan olayların doğal tepkilemeden yapay tepkilemeye dönüşmeye başladığına dikkati çeken Günay, Tahrir Meydanındaki olaylara kimse sosyal olaylar diyemez. 17 gün süren olaylar, 18inci günde frene basılmış gibi duruyorsa burada bir doğallık olmadığı ortadadır dedi.
    
     Muhabir: İbrahim Halil Çekici
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Arap Baharı ve Etkileri paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER