Askeri casusluk soruşturması

Askeri casusluk soruşturması -Soruşturma kapsamında aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 30un üzerinde şüpheli gözaltına alındı


İZMİR (A.A) - İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca askeri casusluk iddialarına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 30un üzerinde şüpheli gözaltına alındı.
     Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığınca sürdürülen soruşturma çerçevesinde çeşitli illerde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında muvazzaf askerlerin de yer aldığı 30un üzerinde şüpheli gözaltına alındı.
     Gözaltına alınan şüphelilerin İzmire getirileceği öğrenildi.
     İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca fuhuş yaptırılan kadınlar aracılığıyla yüksek rütbeli askeri personelin uygunsuz görüntülerini çektikleri ve bunlarla şantaj yaparak bazı askeri bilgileri elde ettikleri iddia edilen suç örgütüne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, mayıs ayında iki ayrı operasyon düzenlenmiş, 13ü askeri personel 45 kişi tutuklanmıştı.
     Soruşturma kapsamında 13 Haziranda düzenlenen operasyonda ise 19 muvazzaf, 2 emekli asker, dün de 2 zanlı tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında aralarında muvazzaf ve emekli askerlerin de bulunduğu toplam 68 kişi tutuklu bulunuyor.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir / Ramazan Ercan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Askeri casusluk soruşturması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER