Atatürk ve Kocacık Türkleri kitabı İnegölde

Atatürk ve Kocacık Türkleri kitabı İnegölde görücüye çıktı


BURSA (A.A) - İnegölYazar Numan Kartalın, Atatürk ve Kocacık Türkleri isimli eseri İnegölde tanıtıldı.
     İnegöl Belediyesi tarafından Kent Müzesi Sergi Salonunda, Yazar Numan Kartala ait yaklaşık 40 eserin sergisi düzenlenen törenle açıldı. Serginin açılışında konuşan Kartal, Yeni çıkan Atatürk ve Kocacık Türkleri eseriyle iftihar ettiğini söyledi.
     Söz konusu Türkiye ve Makedonya hükümetlerinin işbirliğiyle sadece bin adet basıldığını bildiren Kartal, eserinin Harvard, Cambridge, Sorbonne gibi üniversiteler tarafından Atatürkün baba tarafıyla ilgili temel kaynak olarak gösterildiğini ifade etti.
     Atatürk ve Kocacık Türkleri kitabının, alanında tek eser olduğunu öne süren Kartal, şunları kaydetti:
     Bu eserin şu anda bin adetlik baskısı yapıldı. Atatürkün baba evinde yani Kocacıkta, Türkiye ve Makedonya hükümetlerince iş birliği yapıldı. Daha sonra açılış töreni yapılacak. Bu açılış törenine gelecek olan cumhurbaşkanı, başbakan, sanatkar gibi davetlilere verilmek üzere kitabın baskısı yapıldı. 300 tanesi Makedonya hükümetine gönderildi. Bana 50 tane verildi. Bu 50 taneyi ne yazık ki her konuğuma veremiyorum. Bu kitap para ile satılmıyor. Kültürel bir faaliyet olarak dağıtılıyor. Ben de bu kitabı vereceğim kişilere armağan olarak göndereceğim. Bu eser bana geleli 1 hafta oluyor. Mutluyum, güzel eserler verdiğime inanıyorum.
     Serginin açılışına İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cerrah Belediye Başkanı İsmail Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Şaban Kılıçcı / Cem Şan
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Atatürk ve Kocacık Türkleri kitabı İnegölde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER