Batman KCK davası

Batman KCK davası -Aralarında Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temelin de bulunduğu 22si tutuklu, 40 sanığın yargılanmasına devam edildi


DİYARBAKIR (A.A) - Terör örgütü PKKnın üst yapılanması olan KCKnın Batman yapılanması içinde yer aldıkları gerekçesiyle aralarında Batman Belediyesi Başkan Vekili Serhat Temelin de bulunduğu 22si tutuklu 40 sanığın yargılanmasına devam edildi.
     Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu 22 sanık ve avukatları ile bazı tutuksuz sanıklar hazır bulundu.
     Mahkeme başkanı, tutuksuz yargılanan Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temele, Kent meclisi ve yürütme konseyinde yer aldığı, farklı tarihlerde ihtarlara rağmen çeşitli mitinglere katılıp örgüt propagandası yaptığı gerekçesiyle hakkında dava açıldığını söyledi.
     Sanık Serhat Temel ise savunmasında, Türkçe bildiğini ancak anadilde savunma yapmak istediğini ve kendisini bu şekilde daha iyi ifade edebileceğini ifade etti.
     Kürtçe savunma talebinde bulunan sanıkların talebini reddeden mahkeme heyeti, verdiği aranın ardından sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
    
     Muhabir: Aziz Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER