Avrupanın en iyi kruvaziyer rotası yine

Avrupanın en iyi kruvaziyer rotası yine İzmir oldu -İzmir, Dünya Seyahat Ödülleri 2012 Avrupa Ödüllerinde Avrupanın en iyi kruvaziyer destinasyonu seçildi -İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: -İzmir, üst üste 2 yıl bu öd


İZMİR (A.A) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmirin, Turizm Oscarları olarak da kabul edilen World Travel Awardsın (Dünya Seyahat Ödülleri) 2012 Avrupa Ödüllerinde Avrupanın en iyi kruvaziyer destinasyonu ödülünü aldığını bildirdi.
     Portekizde 6 Ekim Cumartesi günü düzenlenen törende ödülü alan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, havayolundan otellere, acentelerden turizm destinasyonlarına kadar turizmin her alanında en iyilerin belirlendiği yarışmada, 69 kategoride Avrupanın turizmdeki en iyilerine ödül verildiğini belirtti.
     İzmirin, Avrupanın en iyi kruvaziyer destinasyonu kategorisinde İZTOnun başvurusu ile Amsterdam, Atina, Cannes, Kopenhag, Dubrovnik, Lizbon, Oslo, Reykavik, St. Petersburg ve Venedik ile yarıştığını ifade eden Demirtaş, kentin güçlü rakiplerini geride bırakarak bu yıl da ödüle layık görüldüğünü dile getirdi.
     Demirtaş, şunları kaydetti:
     Binlerce yıldır turizm kenti olan İzmir, kruvaziyer turizminin yükselen trendini geç fark etti. Ancak İzmirlilerin ve İzmiri yönetenlerin katkısı ile bu zirveye çıktı. İzmir, üst üste 2 yıl bu ödülü alarak kruvaziyer turizmde zirveye demir attı. İzmirin kruvaziyer turizmde gösterdiği başarıda büyük desteğini gördüğümüz başta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız sayın Binali Yıldırıma, tüm yerel yöneticilerimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ödülümüzü sayın Binali Yıldırıma vereceğiz.
     İzmire geçen yıl kruvaziyerlerle 504 bin turistin geldiğini, bu yıl sonunu yaklaşık 600 bin turistle kapatmayı hedeflediklerini kaydeden Demirtaş, Turist sayısının artmasının yanı sıra gelen turistlerin tamamına yakını İzmirden çok memnun ayrılıyorlar. Turistlerin memnuniyeti bize bu büyük ödülü getirdi. Daha da önemlisi kruvaziyer turizmde artık çok ciddi bir istikrar yakaladık. Türkiyede ikinci sıraya yükseldiğimiz gibi Akdenizin yıldızı olduk ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Ramazan Ercan
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber Avrupanın en iyi kruvaziyer rotası yine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER