Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri 1

Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri 1 Eylülde başlıyor -Etkinlikte, Levent Kırca, Ali Poyrazoğlu, Selda Bağcan, İdil Biret, İclal Aydın ve Göksel yer alacak


BALIKESİR (A.A) - Balıkesirin Ayvalık ilçesinde 9 yıl önce başlatılan, Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri, 1-9 Eylül tarihlerinde düzenlenecek.
     Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, yaptığı açıklamada aylardır hummalı bir şekilde çalıştıklarını belirterek, Bu yıl, Levent Kırca, Ali Poyrazoğlu, Selda Bağcan, İdil Biret, İclal Aydın, Göksel gibi kültür ve sanat dünyasından önemli isimleri ağırlayacağız dedi.
     Ankara Devlet Opera ve Balesi de Harem ve Bir Yaz Gecesi Rüyası adlı bale gösterileri ile sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor diyen Türközen, etkinliklerin, bale gösterileri, klasik müzik konserleri, dinleti ve resitaller, tiyatro gösterimleri ve özgün müzikler ile tamamen sanatsal bir çizgide seyretmesine özen gösterildiğini ifade etti.
     Farklı yaş gruplarının beklentilerinin de göz önüne alındığını dile getiren Türközen, Özellikle gençlerin ilgi göstermesini beklediğimiz, Türk pop müziğinin sevilen sesi Göksele de etkinlikte yer verdik dedi.
     Ayvalıkın sanat merkezi olma yolunda büyük adımlarla ilerlediğini ifade eden Türközen şöyle konuştu:
     Hazırladığımız program kapsamında bir kez daha sanatın halkla buluşmasını sağlamayı hedefledik. Ayvalıkı, Egenin kültür ve sanat başkenti haline getirebilme söylemimize uygun olarak, ilçemizdeki turizmi, 2 aylık bir dönemden 12 aya çıkarmaya talibiz. Ayvalıktaki turizm yelpazemiz oldukça geniş. Ama bu yelpaze içerisinde en etkin rolün kültürel ve sanatsal etkinliklerden geçtiğini düşünüyoruz.
    
     Muhabir: Hakan Firik / Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri 1 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER