Balyoz Planı davası kararı

Balyoz Planı davası kararı -MHP Genel Başkan adayı ve Trabzon Milletvekili Aydın: Açıkçası, böyle ağır bir kararın çıkacağını ummuyordum


TOKAT (A.A) - MHP Genel Başkan adayı ve Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Balyoz Planı davasında çıkan karara ilişkin, Açıkçası, böyle ağır bir kararın çıkacağını ummuyordum dedi.
     Aydın, partisinin Tokat İl Başkanlığını ziyaret etti. Daha sonra kentteki bir otelde partilerle bir araya gelen Aydın, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 Kasımda yapılacak kongrede MHP Genel Başkanlığına aday olduğunu kamuoyuna açıkladığını hatırlatarak, o tarihten bu yana çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
     Yeni anayasa çalışmalarına değinen Aydın, Yeni anayasa çalışmaları sürüyor. Anayasa değişikliğinde vatandaşlarımız neyin ne olduğunu tam olarak bilmiyorlar. Şunu iyi bilmeliler, altını çizerek söylüyorum; bunların yeni anayasa olarak söyledikleri, anayasadan Türk milletinin ve Türklüğün adının silinip yok edilmesi diye konuştu.
     Aydın, bir gazetecinin Balyoz Davasında çıkan kararları nasıl değerlendiriyorsunuz- sorusunu ise şöyle yanıtladı:
     Açıkçası böyle ağır bir kararın çıkacağını ummuyordum. Çünkü davanın süreci takip edildiğinde tartışmaya konu olan, usul ve esas hatasına dayalı bir yargılama süreci götürüldü. Ben bu tür davalara şüpheyle bakıyorum. Bu işin içerisinde (her zaman söyledim) iktidarın elinin olduğunu düşündüm. İktidarın kontrolünde bir sürecin yürütüldüğünü düşünüyorum. Buradan verilecek cezalarla yarın PKKlılara af getirilerek, bunun dengeleneceği yönünde bir eğilimin olduğu söyleniyor, bunları dikkate almak lazım.
    
     Muhabir: Ekber Türkoğlu / Önder Felek
     Yayıncı:
<< Önceki Haber Balyoz Planı davası kararı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER