Barış ve kardeşlik için bisikletle Türkiye

Barış ve kardeşlik için bisikletle Türkiye turuna çıktı -Konyada yaşayan Gökhan İlerigiden, insan sevgisi, barış ve kardeşlik çağrısı için Mevlana Müzesi önünden hareket etti


KONYA (A.A) - Konyada yaşayan Gökhan İlerigiden, insan sevgisi, kardeşlik ve barış çağrısı için Mevlana Müzesi önünden bisikletle Türkiye turuna çıktı.
     Gökhan İlerigiden (25) hareketi öncesinde Mevlana Müzesi önünde AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu zorlu yolculuğa çıkmasının toplumsal ve kişisel olmak üzere iki nedeni olduğunu söyledi.
     İlerigiden, Önce toplumsal nedeni açıklamak gerekirse; bilindiği gibi geçtiğimiz yıllarda İtalyan sanatçı Pippa Bacca, üzerine gelinlik giyerek Filistine kadar barış çağrısı yapmak için yola çıkmış, ancak başına talihsiz bir olay gelmişti. Onun Türkiye ayağını tamamlayıp, barış ve kardeşlik mesajı vermek istiyorum. Aynı zamanda da Türkiyede barış ve kardeşlik için yeni bazı çabalar var. Buna benim de bir katkım olsun istedim. İnsanlara barış ve kardeşliğin ne kadar önemli olduğunu yolculuğum boyunca anlatmaya çalışacağım diye konuştu.
     Tura başlama kararının kişisel nedenlerinin de olduğunu aktaran İlerigiden, şöyle devam etti:
     Gezginler nefislerini terbiye etmek için yolculuk yapar. Ben de nefsimi bir nebze terbiye edebilirsem bu yolculukta bu da benim ödülüm olacak. Hiç kimseden maddi bir beklenti içinde olmadım. Aynı zamanda pedal çevirerek bisikletin de bir yolculuk aracı olduğunu anlatmaya çalışacağım.
     Karaman üzerinden Mersine giderek sahil boyunca Artvine ulaşmayı planlayan İlerigiden, daha sonra Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden Mersine, oradan da Konyaya gelerek Türkiye turunu tamamlamayı düşündüğünü dile getirdi.
     İlerigiden, yaklaşık 11 bin kilometrelik yolu, bir aksilik olmazsa 6 ile 8 ay arasında katedebileceğini ifade etti.
     Gökhan İlerigiden, ailesiyle vedalaştıktan sonra tur için yola çıktı.
    
     Muhabir: Ahmet Akbıyık
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Barış ve kardeşlik için bisikletle Türkiye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER