Bosna Hersekli Türkoloji Bölümü öğrencileri Türk

Bosna Hersekli Türkoloji Bölümü öğrencileri Türk Dili ve Kültürü Çalıştayı -TÜ ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliğinde düzenlenen çalıştay başladı -TÜ Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Günşen: -Çalıştay, kardeş ve


EDİRNE (A.A) - Trakya Üniversitesi (TÜ) ile Yunus Emre Enstitüsü işbirliğinde düzenlenen Bosna Hersekli Türkoloji Bölümü Öğrencileri Türk Dili ve Kültürü Çalıştayı, TÜ Merkez Kütüphanesinde başladı.
     TÜ Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Günşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bosna Hersekin Saraybosna, Zenitsa ve Tuzladaki üniversitelerinde Türkoloji eğitimi alan 40 öğrencinin, Yunus Emre Enstitüsü işbirliğinde düzenlenen çalıştaya katılmak için Edirneye geldiğini söyledi.
     Öğrencilere iki farklı eğitim programı hazırladıklarını belirten Günşen, Öğrencilerin bir kısmının Türkçeleri epey ileri düzeyde, bir kısmı da henüz başlangıç seviyesinde. Başlangıç düzeyinde olan öğrencilerimize 1 hafta boyunca temel seviyede Türkçe eğitimleri vereceğiz. Türkçe seviyeleri iyi olan öğrencilerimize de günde 4 saat olacak şekilde Türk dili, Türk tarihi, Türk kültürü, Türk edebiyatı, Balkan müziği ve Türkiyenin Balkanlar politikası gibi konular akademisyenler tarafından anlatılacak diye konuştu.
     Çalıştay kapsamında öğrencilere Edirnenin tarihi güzelliklerini ve mutfağını da tanıtacaklarını ifade eden Günşen, Çalıştay, kardeş ve dost ülke Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki kardeşlik ve dostluk köprüsünün güçlenmesine vesile olacak dedi.
     Programa göre, çalıştaya katılacak konuk öğrencilere, Balkan Politikası, Eski Türk Edebiyatı, Türk Dili Tarihi, Balkanlarda Türk Edebiyatı, Türk Tarihi ve Balkan Müziği dersleri verilecek.
     Çalıştay, 9 Şubatta sona erecek.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Bosna Hersekli Türkoloji Bölümü öğrencileri Türk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER