Çalışan Hakları ve Güvenliği semineri

Çalışan Hakları ve Güvenliği semineri -Afyonkarahisar Devlet Hastanesi tarafından sağlık çalışanlarına çalışan hakları ve güvenliği semineri verildi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Kalite Birimi tarafından sağlık çalışanlarına Çalışan Hakları ve Güvenliği semineri verildi.
     Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, hastanenin konferans salonunda gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasında, sağlık kurumlarında görev yapan çalışanlara yapılacak olan her türlü saygısız davranışı asla kabul etmeyeceklerini belirtti.
     Genel Sekreterlik ve sekreterliğe bağlı kurumlarla kocaman bir aile olduklarını bildiren Erenoğlu, aileden birine yapılacak her türlü olumsuzluk karşısında kendilerinin de üzüleceğini, yapılması gerekenler için uğraşacaklarını bildirdi.
     657 sayılı memurların yanında tüm sağlık kurumlarında görev yapan şirket çalışanlarına da yapılacak olan her türlü saygısız davranışı asla kabul etmeyeceklerini ifade eden Erenoğlu, şunları kaydetti:
     Çalışma arkadaşlarından veya hasta ve hasta yakınlarından herhangi bir müdahaleyi bize bildirin. Bizler yanınızdayız. Arkanızda biz, bizim arkamızda da devletimiz var. Sayın Başbakanımız, bakanımız arkamızda taviz vermeyiz. Ancak sizlerde uğradığınız olumsuz davranışlar karşısında haklı olun. İşimizi doğru ve tam anlamıyla yapalım ki; kimse bize hakaret etmesin.
     Sağlık Müdürlüğü Kurum Avukatı Uğur Aydoğan da çalışan hakları ve güvenliği kapsamında sağlık çalışanlarına yönelik her türlü şiddet için Sağlık Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan Beyaz Kodun hukuki boyutunu anlattı.
     Herhangi bir sözlü ya da fiziksel şiddet ortamında sağlık çalışanlarının görevden çekilme hakkını kullanmalarının can güvenliği açısından gerekli olduğunu bildiren Aydoğan, sağlık çalışanlarının uğradıkları şiddet olayı sonucunda, şikayetten vazgeçseler bile bakanlığın vazgeçmediğini belirtti.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Çalışan Hakları ve Güvenliği semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER