Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi

Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Konferansı


KAYSERİ (A.A) - Kayseride Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi konulu konferans gerçekleştirildi.
     City One Otelde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen konferansa, İl İstihdam Merkezi Eğitim Kurulu üyeleri ile kadın eğitim ve istihdam konularında çalışan kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
     Konferansta konuşan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, Türkiyede çalışma hayatında 7 milyon 859 bin kadın, 18 milyon 867 bin erkek istihdam edildiğini söyledi.
     İşkur verilerine göre 2011 yılında Kayseride 1497 kadın, 6 bin 191 erkeğin il müdürlüğü tarafından işe yerleştirildiğini belirten Ayçiçek, Bu rakamlar kadın erkek istihdamının arasındaki uçurumun ne denli büyük olduğunu bize göstermekte. Bu dengesizliği gidermek amacıyla Türkiyede kadın istihdamının desteklenmesi operasyonunu Avrupa Birliği ile birlikte başlattık. Operasyonun hedefi özellikle kadınların iş gücü piyasasına girişlerini arttırarak daha çok kişiyi istihdama çekmek ve istihdamda tutmaktır diye konuştu.
     Konferansa katılan İş Gücü Piyasası Analizi Kilit Uzmanı Hayati Körpe, Türkiyede ve bölgede kadın istihdamının mevcut durumunu değerlendiren bir sunum yaparken, Yrd. Doç. Dr. Emel Memiş toplumsal cinsiyet eşitliği ve ekonomi, Dr. Özgün Akduran ise toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme ve iyi örnekler hakkında katılımcılara bilgi verdi.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER