Çine köftesi ve Madran suyu tescillenecek

Çine köftesi ve Madran suyu tescillenecek


AYDIN (A.A) - Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, ilçenin adıyla anılan köftesi ile Madran Dağından çıkarak bu isimle adlandırılan kaynak suyu için çoğrafi işaret tescil belgesi alınılması için çalışma başlatıldığını bildirdi.
     Dinçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çine Köftesi ve Madran Suyuna coğrafi işaret tescil belgesi almak için uzman kuruluşların desteği ile çalışma yürüttüklerini ve bu konuda önemli mesafe kat ettiklerini belirtti.
     Uzun zamandır yürüttükleri tescil çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini ifade eden Dinçer, şunları kaydetti:
     Madran Dağından çıkmayan kaynakların su bile Madran suyu olarak satılıyor. Bu da pazarda, Madran Dağının kaynağından çıkan markalara zarar veriyor. Bugün insanların çok severek içtikleri Madran suyunun istismar edilmesine kayıtsız kalamazdık. O yüzden coğrafi tescil belgesi almaya karar verdik. Tescil çalışmaları tamamlandıktan sonra kaynağı Madran Dağı olmayan sular Madran suyu diye satılamayacak. Biz belediye olarak suyunu Madran Dağındaki kaynaklardan temin eden markalara bedelsiz kullanım hakkı sağlayacağız.
     Yine Çine dışında da tabelasına Çine köftesi yazanların sayısı bir hayli arttı. O yüzden biz ilçemize özgü bu muhteşem lezzeti bir standarda sokarak coğrafi tescil yaptırıyoruz. Bundan böyle tabelasına Çine köftesi yazanlar belediyemizden izin alacak. Standartlara uymayana izin verilmeyecek. Bu şekilde markalaşan köftemizi ve markalaştıran köftecilerimizi korumayı hedefliyoruz.
    
     Muhabir: Suat Deniz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Çine köftesi ve Madran suyu tescillenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER