Çocuk Oyunları semineri sona erdi

Çocuk Oyunları semineri sona erdi -Erzurumda düzenlenen seminerin son gününde öğretmenlere çelik çomak, seksek ve mendil kapmaca oyunları öğretildi


ERZURUM (A.A) - Aziziye ilçesinde düzenlenen Çocuk Oyunları konulu seminerin son gününde öğretmenlere çelik çomak, seksek ve mendil kapmaca oyunları öğretildi.
     İlçedeki Emel Çatal Anadolu Lisesi Spor Salonunda uygulamalı olarak öğretilen oyunlar sırasında renkli görüntüler ortaya çıktı.
     Eğitimlerin ardından çeşitli branşlarındaki öğretmenlerden oluşturulan takımlar, birbirlerini yenebilmek için kıyasıya mücadele etti.
     Uygulamalı eğitimleri takip eden Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Oktay Yellikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının yeni nesillere çocuk oyunlarını aktarmak olduğunu belirtti.
     Eğitimlerin ardından öğretmenlere verilecek sertifikaların büyük önem taşıdığını belirten Yellikaya, şunları kaydetti:
     Çocuklarımız evlere veya belirli mekanlara hapsediliyor. Sokaklar güvenli değil. Eskiden oynadığımız güzelim oyunlarımızı oynayamıyoruz. Bu seminerlerin amacı, çocuklarımızın sokakları ve şehrin diğer yerlerini yeniden kullanabilmelerini sağlamak. Öğretmen arkadaşlarımıza bu oyunları öğreterek, onların da öğrencilerine bu oyunları aktarmalarını sağlamaya çalışıyoruz.
     Seminer, öğretmenlere sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu / Hasan Özkal / İlknur Çetinbaş
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Çocuk Oyunları semineri sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER