Çöl Karting asfalt ağlatıyor

Çöl Karting asfalt ağlatıyor -Sakaryada 22 yaşındaki demir doğrama ustası Barış Çöl, atölyesinde saatte 100 kilometre hızla gidebilen karting aracı yaptı -Çöl, 2 günde üretimini gerçekleştirdiği ve Çöl Karting adını ver


SAKARYA (A.A) - Uğur Subaşı-Çağrı Turgut - Sakaryada 22 yaşındaki demir doğrama ustası Barış Çöl, atölyesinde saatte 100 kilometre hızla gidebilen karting aracı yaptı.
     Üretimini 2 günde gerçekleştirdiği ve Çöl Karting adını verdiği aracın yapımında 2 bin liralık malzeme kullanan Çöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçükken arkadaşlarıyla kartinge gittiğini ve daha sonra böyle bir aracı yapma kararı aldığını söyledi.
     Aracını atölyesinde hiç kimseden yardım almadan ve 2 gün süren çalışmanın ardından yaptığını anlatan Çöl, Yapımına ilk olarak şasiden başladım ve şasisini profilden yaptım. Debriyajını, frenini ve gazını ayarladıktan sonra 125lik binek motoru yerleştirdim. Tekerleklerini ise scotter tekerleklerinden yaptım. Direksiyon da traktör direksiyonu. Daha sonra iş yerindeki koltukları monte ettim ve marşa bastım, çalıştı. Araç, 5 vites. Geri vitesi yapamadım, hep ileriye gidiyoruz dedi.
     Çöl, aracını, sanayi içinde parça getirip götürmede ve eğlence amaçlı olarak kullandığını, bazı zamanlarda da babası ve kardeşinin kullandığını belirtti.
     Aracının iki kişilik olduğunu ve gezmek isteyenleri de yanına alarak gezdirdiğini dile getiren Çöl, Aracım saatte 100 kilometre yapıyor. Hedefim bu aracımı görünüşlü Formula arabası gibi yapmak. İnşallah olur diye konuştu.
    
     -Benzerini yapmamı istediler
    
     Aracıyla bir takım olaylar yaşadığını ifade eden Çöl, polislerle de kovalamaca yaşadığını ve polislerin kendini yakalayamadığını iddia etti.
     Aracını gördükten sonra benzerini yapmasını isteyenlerin olduğunu kaydeden Çöl, Arkadaşlarımın çoğu Bir tane de bana yapalım diyor. Çok ısrar ediyorlar ama işim yoğun olduğu için yapamıyorum. Özel gününde kullanmak için birisi bir araba yapmamı isterse yaparım. 2 günde değil ama 20 günde yaparım ama daha iyisini yaparım şeklinde konuştu.
     Çöl, aracının manevi değeri olduğunu ve bu yüzden satmak istemediğini de sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Çöl Karting asfalt ağlatıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER