Çözüm için elinizi taşın altına koyun

Çözüm için elinizi taşın altına koyun -İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Alphan: "Akan kanın durması için bütün partiler elini taşın altına koymalı" -"Artık şu duvarlara başka şehit resimleri asıl


İZMİR (A.A) - Hasan Tosun - İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yavuz Alphan, "Akan kanın durması için bütün partiler elini taşın altına koymalıdır" dedi.
     Alphan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "kimsenin ocağına ateş düşmemesi" için çözüm sürecine destek verdiklerini belirtti.
     Oğlunun 20 yıl önce şehit olduğunu ifade eden Alphan, "Oğlum geri gelmeyecek. En azından bundan sonra akan kanın durması gerekir. Kimsenin ocağına ateş düşmesin. Yeter artık şu duvarlara başka şehit resimleri asılmasın. Analar ağlamasın, kadınlarımız dul, çocuklarımız yetim kalmasın" diye konuştu.
     Şehit yakınlarının hakları için çalıştıklarını belirten Yavuz Alphan, "Bizim işimiz siyaset değil, şehit yakınlarının haklarını ve çıkarlarını korumaktır. Ben hiçbir partinin yanında değilim, şehit yakınlarının yanındayım. Üyelerimin menfaatleri için buradayım" şeklinde konuştu.
     Sürece destek verdiklerini ifade eden Alphan, ancak şehit ailelerinin üzülmemesi için tereddütlerinin giderilmesinin önemli olduğunu vurguladı.
    
     -"Bütün partiler bir araya gelip açıkça konuşmalı"-
    
     Hiçbir sorunun konuşmadan çözülemeyeceğine işaret eden İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Alphan, iktidar ve muhalefetin TBMMde gizli oturumda bu alandaki her şeyi konuşmaları gerektiğini söyledi.
     Alphan, "Bütün partiler bir araya gelip açıkça konuşmalı. Önerilerini ortaya koymalıdır. Akan kanın durması için bütün partiler elini taşın altına koymalıdır" dedi.
    
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Çözüm için elinizi taşın altına koyun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER